Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ο Σαμαράς έχει πρόβλημα στρατηγικής

«Προβλέπω βαθιά κρίση στη ΝΔ, αν δεν καταλαγιάσει δεν μπορούμε να πούμε τι θα γίνει με τον Κώστα Καραμανλή». Ο Γιάννης Λούλης μιλώντας στον realfm 97.8 εκτίμησε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αντιμετωπίζει πρόβλημα στρατηγικής, χαρακτήρισε άτολμη την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή και «ρηχή» την ομάδα των στελεχών που είχε δίπλα του.
Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, ο κ. Λούλης προέβλεψε βαθιά κρίση για τη ΝΔ και ......

........ απέφυγε να τοποθετηθεί με βεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι την επομένη που θα εκτονωθεί αυτή η κρίση.
Για τον κ. Σαμαρά πάντως εκτίμησε ότι το βασικό του πρόβλημα είναι η λανθασμένη στρατηγική που ακολουθεί και όχι τα εσωκομματικά. «Κάνει δεξιά στροφή με πολλά στοιχεία λαϊκισμού. Αυτό δεν του βγαίνει και φαίνεται από τις μετρήσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Επέκρινε επίσης τους συνεργάτες του, σημειώνοντας πως «εάν ο Σαμαράς μείνει στις ιδεοληψίες που υπάρχουν στην ομάδα που είναι δίπλα του, η πορεία της ΝΔ θα είναι προδιαγεγραμμένη»
Ο επικοινωνιολόγος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή τόνισε ότι η ΝΔ έχασε επί της ουσίας την ευκαιρία την πρώτη τετραετία. Και εστίασε σε δυο σημεία:
Ο Κώστας Καραμανλής δεν πήρε τολμηρές αποφάσεις που να αφορούν στη σύγκρουση με τον δημόσιο τομέα και τους ίδιους του τους υπουργούς ενώ η ΝΔ δεν κατάφερε να ανανεωθεί σε πρόσωπα προσελκύοντας στελέχη από την ελεύθερη αγορά.
«Οι τελευταίες εκλογές ήταν χαμένες. Δεν μπορούσε μία κυβέρνηση με 151 βουλευτές που ήταν ήδη φθαρμένη να πάρει δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις» τόνισε ο κ. Λούλης.
Για το εγχείρημα της Ντόρας Μπακογιάννη σημείωσε πως πολλά θα εξαρτηθούν από τους ανθρώπους που θα έχει δίπλα της ενώ για τον Γιώργο Καρατζαφέρη έκανε λόγο για «εντυπωσιακό φαινόμενο» που προσελκύει ακόμα και κεντρώους ψηφοφόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :