Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Μόνη η Ντόρα απέναντι σε 5 «τέρατα» της δημοσιογραφίας πέρασε με ειλικρίνεια το μήνυμα που ήθελε και τους άφησε… εκνευρισμένους και αμυνόμενους!

Ο λόγος για την αποψινή συνέντευξη της Ντόρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο Alter. Κατ’ αρχάς να πούμε, ότι δεν υπάρχει συγκρίσιμο μέγεθος, καθώς κανένας άλλος σύγχρονος κορυφαίος πολιτικός δεν έχει σταθεί απέναντι σε 5 «έξαλλους» και «αντιφρονούντες» μεγαλοδημοσιογράφους, αποφασισμένους να τον «πετροβολούν» κατά ριπάς και χωρίς ανάσα! Κανένας! Και αν τολμά ο οποιοσδήποτε, ας κάνει ό,τι και η Ντόρα απόψε στην εκπομπή «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του βραχνιασμένου Νίκου (καλά με το Σαμαρά τα πίνατε χθες βράδυ…;). Με καυτές ερωτήσεις «χωρίς αναισθητικό» για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.
Και όμως. Η Ντόρα απάντησε με αφοπλιστική ευθύτητα και αμεσότητα σε όλα τα δύσκολα που της τέθηκαν, προβάλλοντας καθαρό στίγμα και σαφές πολιτικό μήνυμα. Μήνυμα που «ενόχλησε» κάποιους από το «πάνελ» της εκπομπής, οι οποίοι ανεπιτυχώς επεχείρησαν να τις φορτώσουν κατ’ αποκλειστικότητα τις «αμαρτίες» του πρώην καταλληλότερου. Βγάζοντας λάδι τον Σαμαρά, που αν και Υπουργός του Καραμανλή, ουδέποτε είχε μιλήσει τότε για μέτρα που έπρεπε να ληφθούν… Το κάνει σήμερα, όψιμα, καθυστερημένα και χωρίς να πείθει κανένα… Εκτός από τη γνωστή και μη εξαιρετέα κ. Κοραή της «Ελευθεροτυπίας»… Που φυσικά κατάπιε τη γλώσσα της, όταν έλαβε την πληρωμένη απάντηση της...
Ντόρας: «Ο Σαμαράς ήταν Υπουργός, οπότε εάν είχε να πει κάτι, ας το έλεγε ή στο Υπουργικό Συμβούλιο ή απευθείας στον τότε Πρωθυπουργό!» Κατάλαβες, Χριστίνα μου; Δεν τον είχαμε στη… ζελατίνα το Σαμαρούκο σου! Κοτζάμ Υπουργάρα ήτανε, λεφτά και «επιχορηγήσεις» μοίραζε, δεν ήξερε τότε εάν υπάρχει κρίση και αν χρειαζόντουσαν «έκτακτα μέτρα»;
Στο τέλος τα κατάφεραν οι ακριβοπληρωμένοι μεγαλοδημοσιογράφοι του συνένοχου «μιντιακού συστήματος» να εκνευρισθούν, να τα χάσουν και να αποκαλύψουν την αλαζονεία και τον ναρκισσισμό τους. Όταν η Ντόρα τους κάλεσε να αναλάβουν και εκείνοι τις ευθύνες που τους αναλογούν διαχρονικά για τα σημερινά χάλια της Ελλάδας. Αλλά εκείνοι, πέταγαν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο, αδύναμοι να αντιληφθούν το σήμερα, ανήμποροι να απολογηθούν για το χθες… Γι’ αυτό και το αύριο θα τους αφήσει πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια :