Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πύρ και μανία με τον Σαμαρά οι Ευρωπαίοι

Η πολιτική επιπολαιότητα που επιδεικνύει ο Σαμαράς και η λαικίστικη σύμπλευση με το ΠΑΜΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνέπειες. Ευτυχώς ομως που έστω και καθυστερημένα το κατάλαβε.
Η γενικότερη στάση του προέδρου της ΝΔ έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους. "Είναι επικίνδυνος και λαικιστής", λένε οι περισσότεροι απο τους ηγέτες που μετέχουν στο ΕΛΚ.
Ο Σαμαράς έχει ήδη πάρει την πρώτη κίτρινη κάρτα απο τον Μπαρόζο. Αυτό φάνηκε κατα την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν οι δύο άντρες το απόγευμα της Τετάρτης. Ο πρόεδρος της ΚΟΜΙΣΙΟΝ φαίνεται οτι ήταν ιδιαίτερα αυστηρός απέναντι στον πρόεδρο της ΝΔ. "δέν είναι δυνατό να βάζει πλάτη ολόκληρη η Ευρώπη στην Ελλάδα και εσείς να κάνετε αντάρτικο", φέρεται να είπε ο Μπαρόζο στον Σαμαρά ο οποίος προσπαθούσε να ......

...... πείσει τον συνομιλητή του οτι όσα υποστηρίζει είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.
Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της ανευθυνότητας και του πολιτικού καιροσκοπισμού που διακρίνει τον πρόεδρο της ΝΔ αξίζει να σημειωθεί η πληροφορία που τον θέλει σε όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες να υποστηρίζει οτι, ανεξάρτητα απο την διαφωνία που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, η ΝΔ θα σεβαστεί πλήρως τα χρήματα που δίνονται σε εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης σε διμερές επίπεδο απο τις κυβερνήσεις των εταίρων μας και το ΔΝΤ.
"Ως ΝΔ δεσμευόμαστε απο τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα και όταν διαφωνούμε, γιατί η ελληνική πολιτεία έχει συνέχεια" τόνισε ο Σαμαράς σε αυτές τις συνομιλίες, αναφέροντας οτι "θα κάνουμε ότι μπορούμε ως λαός τα χρήματα να πιάσουν τόπο, να βγεί η ελλάδα παο την κρίσιμη στιγμή και να επιστραγφούν όπως προβλέπουν οι συμβάσεις. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια"

Συμπέρασμα ο Αντώνης Σαμαράς πανικόβλητος ομολογεί στον εξαγριωμένο απέναντι του πρόεδρο της Ευρωπαικής Ένωση Χοσέ Μπαρόζο οτι το ΟΧΙ στα μέτρα το είπε λόγω προσωπικής κατανάλωσης μόνο για να καθαρίσει τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, δέν έχει καμιά σχέση με την διαφωνία του. Να σημειωθεί οτι ο Μπαρόζο δέν είναι κανένας αντίπαλος του, ανήκει στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα και είναι απο τους στενότερους φίλους του πρώην καταλληλότερου πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή. Απολογείται σάν βρεγμένη πάπια προσπαθώντας με κάθε τρόπο να κρατήσει μυστική την εξευτελιστική γι'αυτόν τηλεφωνική συνομιλία με τον κο. Μπαρόζο.
Όλα τα κόμματα στην Ευρώπη ψήφισαν υπέρ της στήριξης στην Ελλάδα άσχετα ιδεολογίας και άσχετα με το οτι οι λαοί τους ιδιαίτερα ο Γερμανικός ήταν σκληρά εναντίον της στήριξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :