Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Συνεχίζουν τις προκλήσεις τα Νεοδεξιά Φαντάσματα! Αποκλειστικά υπεύθυνος για ενδεχόμενη διακινδύνευση της ενότητας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς και οι «ανοιξιάτικοι» μυστικοσύμβουλοί του…

Την ώρα που η «ανοιξιάτικη» Ρηγίλλης απαξιώνει και γράφει στα παλιοπάπουτσά της το επίσημα καταγραφέν 40% της βάσης του κόμματος (με την αποκλειστικά «φιλοσαμαρική» σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου) οι προκλήσεις των Φαντασμάτων και της Νεοδεξιάς Μούχλας συνεχίζονται! Η Ντόρα Μπακογιάννη, ως γνωστόν, πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη, για να εκφράσει τις ευχαριστίες της σε προσωπικούς και πολιτικούς φίλους για τη στήριξη που της παρείχε η Μεγαλόνησος, με συντριπτικό ποσοστό που έφτασε το 88%, στην εκλογή προέδρου του κόμματος στις 29 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Παγκρήτιας Δημοκρατικής Εφημερίδας «ΤΟΛΜΗ», η σαμαρική Ρηγίλλης σχεδίαζε να... «σαμποτάρει» την περιοδεία της Ντόρας Μπακογιάννη!!! Παραθέτουμε το σχετικό απόσπασμα: «Ένα ιδιότυπο σαμποτάζ σχετικά με την τριήμερη επίσκεψη της πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη που έρχεται σήμερα στην Κρήτη για να ευχαριστήσει όλους όσους τη στήριξαν στις εσωκομματικές εκλογές επιχειρήθηκε από τη Ρηγίλλης όπως υποστηρίζουν τοπικά στελέχη της ΝΔ που μίλησαν στην «Τ» για το θέμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρηγίλλης προσπάθησε να υποβαθμίσει το ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στο νησί και, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένα στελέχη του τοπικού κόμματος, επιχειρήθηκε να προγραμματιστεί κομματική συνεδρίαση των οργάνων στο Ηράκλειο με απεσταλμένο τον υπεύθυνο Οργανωτικού της ΝΔ Μ. Αγγελάκα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ρηγίλλης προγραμμάτιζε την κάθοδο Αγγελάκα για απόψε το απόγευμα, προκειμένου να προεδρεύσει σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου για το θέμα της αλλαγής του καταστατικού βάσει του οποίου θα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές των τοπικών οργανώσεων πιθανότατα τον Ιούνιο. Δε γνώριζε η Ρηγίλλης το ταξίδι της κ. Μπακογιάννη στο νησί καταγωγής της; Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κάθοδος Μπακογιάννη είχε ήδη προγραμματιστεί όταν η Ρηγίλλης ανακοίνωσε σε τοπικά στελέχη ότι θα στείλει τον Υπεύθυνο Οργανωτικού στο Ηράκλειο. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι χρειάστηκε να παρέμβει το επιτελείο της κ. Μπακογιάννη προς τη Ρηγίλλης για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξε αναδίπλωση από τα κεντρικά της ΝΔ με τη δικαιολογία ότι δεν γνώριζαν το προσωπικό ταξίδι της κ. Μπακογιάννη και έτσι προγραμμάτισαν για την ερχόμενη Δευτέρα την κάθοδο του Υπευθύνου Οργανωτικού της ΝΔ κ. Μ. Αγγελάκα στο Ηράκλειο. Αρκετά τοπικά στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό της κ. Μπακογιάννη υποστηρίζουν ότι ήταν σαφής προσπάθεια υποβάθμισης της περιοδείας της κ. Μπακογιάννη…»
Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και δηλώσεις δεξιά κι αριστερά από τα «εξαπτέρυγα» του κ. Σαμαρά, που αντί να δώσουν εξηγήσεις για τους αποκλεισμούς και τις «προγραφές» έχουν το θράσος να απευθύνουν και… προειδοποιήσεις! Έτσι, ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, σχολιάζοντας τη δικαιολογημένη δυσφορία της Ντόρας για την σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κατέφυγε σε μαθήματα και υποδείξεις «πολιτικής ορθότητος»: «Η ΝΔ πλήρωσε πολύ ακριβά στο παρελθόν την εσωστρέφεια και θυμόμαστε ότι για χρόνια ολόκληρα ταλάνιζε το εσωτερικό της παράταξης μας μια τέτοια νοσηρή κατάσταση. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Όποιος, λοιπόν, αναπαράγει τέτοια φαινόμενα εσωστρέφειας ας λάβει το μήνυμα, βρείτε το βηματισμό σας, φανείτε χρήσιμοι στην κοινωνία, φανείτε χρήσιμοι στον τόπο».
Κάνει πως αγνοεί μήπως ο λαλίστατος κ. Γκιουλέκας, ότι τα φαινόμενα εσωστρέφειας του παρελθόντος που μνημονεύει είχαν πυροδοτηθεί όταν ο Μιλτιάδης Έβερτ, ως αρχηγός της ΝΔ, πολιτευόταν με αποκλεισμούς και περιχαρακώσεις παρόμοιες με εκείνες του σημερινού προέδρου του κόμματος; Το πρόβλημα και τότε και τώρα είναι η κοντόφθαλμη και ρεβανσιστική τακτική της στενής ηγετικής ομάδας της ΝΔ και όχι οι δίκαιες ενστάσεις των στελεχών που διαμαρτύρονται γι’ αυτά!
Και εάν η νέα ηγεσία δεν βάλει σύντομα μυαλό, θα καταλήξει άδοξα όπως και η τότε του κ. Έβερτ… Ο δημοκρατικός λαός της Φιλελεύθερης Παράταξης και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της δεν θα αποδεχθούν σε καμία περίπτωση το νεοδεξιό εκφασισμό της ΝΔ. Αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :