Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

MKO

Έχει αρχίσει και βγαίνει ως παρατσούκλι για την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το ΜΚΟ. Δηλαδή Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Το βρίσκω εξαιρετικά επιτυχημένο μιας και ακόμα και μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού που αναλάμβανε να υλοποιήσει όλα όσα ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής ως απαραίτητα στην ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2009.
Στο ΠΑΣΟΚ τους πήρε σχεδόν τέσσερις μήνες για να καταλάβουν τα αυτονόητα. Και πάλι όμως φροντίζουν να το καλύπτουν με τον επικοινωνιακό μανδύα. “Αντιμετωπίζουμε όχι το σύμπτωμα, αλλά την ρίζα των προβλημάτων”. Πως ρε παιδιά; Με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας; Γιατί στο δικό σας δεν λέγατε κουβέντα για πάγωμα μισθών, κουβέντα για κόψιμο των επιδομάτων. Μόνο για πράσινη ανάπτυξη και φούξια πεταλούδες ακούγαμε.
Βέβαια για να πω την αλήθεια ακόμα δεν έχω πεισθεί πως θα υλοποιηθούν έστω και κάτι από όλα αυτά. Διότι από το διάγγελμα στην υλοποίηση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, μπορεί και να περάσουν και... 2 χρόνια. Άσε που ακόμα δεν πήραν τα μέτρα άρχισαν και τις άσχετες διαρροές. Επιτροπή διοίκησης με ξένους ακαδημαϊκούς στα πρότυπα του Αμερικανικού cabinet και άλλα όμορφα.
Δεν θέλει κανείς να τους θυμίσω πόσο επιτυχημένες είναι ιστορικά οι επιτροπές των ακαδημαϊκών. Δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους ή με τον κλάδο. Απλά δεν μπορείς να απαιτείς από ανθρώπους που το έργο ζωής τους είναι να διδάσκουν και να εκπαιδεύουν να υλοποιούν με όραμα και με στρατηγικό στόχο.
Τουλάχιστον ο σύμβουλος του γραφείου πρωθυπουργού για θέματα τεχνολογίας είναι ένας πραγματικά άξιος άνθρωπος της αγοράς. Ελπίζω όμως να μην δω όλα τα έργα μονομιάς στην Singular Logic μιας και ο καθόλα άξιος κ. Δρυμιώτης ήταν στέλεχος της. Συμμετείχε δε και στις συναντήσεις που κάναμε για τον σχεδιασμό του Online συστήματος εκλογής προέδρου. Ξέρετε, αυτό που συναντήθηκε μία επιτροπή. Είδε τρεις εταιρίες και το έργο ως δια μαγείας πήγε σε μία τέταρτη η οποία τα έκανε επιεικώς μαντάρα. Πάλι διάνα κάναμε στην επιλογή στελεχών. Απορούσαμε δε γιατί η Singular Logic μόνη της αρνήθηκε το έργο. Τι να πεις…

Stakon's Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια :