Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

ΝΔ: Αποδομούν... προληπτικά την Ντόρα Μπακογιάννη


Στη δίνη της εσωστρέφειας παραμένει η Νέα Δημοκρατία, καθώς 10 ημέρες πριν το Συνέδριο του κόμματος, τουλάχιστον 4 βουλευτές είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τη “γαλάζια” Κοινοβουλευτική Ομάδα. Την ίδια ώρα, η Ρηγίλλης, συντεταγμένα, έχει ήδη αρχίσει να “αποδομεί” προληπτικά την Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς όλα δείχνουν ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών δε θα αργήσει να κάνει την επόμενη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα.

Και επισήμως πια, η Ρηγίλλης επιχειρεί να διερευνήσει τις προθέσεις βουλευτών που φέρονται με το ένα βήμα εκτός Νέας Δημοκρατίας. Ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος συναντήθηκε με τον... Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ενώ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κώστας Τασούλας, ζήτησε εξηγήσεις από τον Ηλία Κοντογιάννη για τις προθέσεις τους. Πληροφορίες του newstime.gr αναφέρουν ότι και οι δύο συναντήσεις δε διεξήχθησαν σε καλό κλίμα, ενώ το συμπέρασμα που βγήκε είναι ότι οι δύο προαναφερθέντες “ύποπτοι” βουλευτές είναι τουλάχιστον ψυχικά εκτός Νέας Δημοκρατίας. Σαν να μην έφταναν αυτά, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη στο “Βήμα FM” πως “αυτή τη στιγμή ανήκει σε συγκεκριμένο κόμμα”, αφού έτσι άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

“Φθαρμένα υλικά”

Εντωμεταξύ, με συντονισμένο τρόπο, η Ρηγίλλης ξεκίνησε την αποδόμηση της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς η ίδια συνεχίζει με ταχύτητα τους σχεδιασμούς της για τη δημιουργία νέου κόμματος. Σήμερα, δύο “γαλάζια” στελέχη καταφέρθηκαν εναντίον της πρώην υπουργού. “Δεν καταλαβαίνω γιατί τα λέει αυτά, αφού ήταν μέλος του μικρού υπουργικού συμβουλίου του Καραμανλή”, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Κώστας Μαρκόπουλος, απαντώντας στην κριτική της κ. Μπακογιάννη κατά του Αντώνη Σαμαρά.
Εξάλλου, αίσθηση προκάλεσαν σημερινές δηλώσεις, στην ίδια συχνότητα, του αναπληρωτή γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ρηγίλλης, Σπήλιου Λιβανού. Ο κ. Λιβανός είπε ότι “κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει στην κ. Μπακογιάννη να δημιουργήσει ένα κόμμα”. “Όμως, η κοινωνία σήμερα απαιτεί το καινούργιο, το άφθαρτο, να προέλθει από ανθρώπους που δεν έχουν κριθεί”, πρόσθεσε ο Σπήλιος Λιβανός, λέγοντας ότι “η κοινωνία ζητά αγωνιωδώς ανθρώπους που να μην έχουν συμμετάσχει στις κυβερνήσεις του χθες όλων των κομμάτων”. Ξεχνώντας ότι ο κ. Σαμαράς είναι... μεγαλύτερος από την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και πως από το 1989 έως το 1993 ήταν κορυφαίος υπουργός (Οικονομικών, Εξωτερικών) και το 2009 έγινε υπουργός Πολιτισμού, ο αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού απεφάνθη πως “η κατάσταση που παραδίδει η κ. Μπακογιάννη και η γενιά της, που κυβέρνησαν την πατρίδα μας επί δεκαετίες, στις επόμενες γενιές, κρίνεται επιεικώς κακή”. “Η ιδεολογία και η πρακτική του ωχαδερφισμού που εκφράζει αυτή η πολιτική γενιά εξουσίας μας έφεραν σ' αυτά τα χάλια. Με το πολιτικό υπόβαθρο θα έρθουν οι ίδιοι πολιτικοί σήμερα, να ξανασώσουν τους Έλληνες;”, διερωτήθηκε, προσπαθώντας να βάλει την κ. Μπακογιάννη στο κάδρο του φθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :