Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Διεθνής διασυρμός της χώρας

Η γαλλική εφημερίδα Les Echos έκανε λόγο για «Ελληνική Τραγωδία» και αμφισβητεί ευθέως την ικανότητα του πρωθυπουργού να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) κάνει λόγο για την «ελάχιστη συμπάθεια» που απολαμβάνει πλέον η χώρα μας από τους εταίρους αλλά και τους πιστωτές της!
Το αμερικάνικο Bloomberg επισημαίνει ιδιαιτέρως ότι η Standard & Poor’s επιφυλάσσεται για μια ενδεχόμενη νέα υποβάθμιση της χώρας μας, σύντομα και καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο μόνος τρόπος να αποφύγει η χώρα μας τα χειρότερα είναι να καταφέρει ο πρωθυπουργός να πείσει τους Ευρωπαίους αλλά και τις αγορές πως μπορεί να μειώσει άμεσα το καλπάζον έλλειμμα.
Η FT φιλοξένησε συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον τελευταίο να δηλώνει πως ....
... η κυβέρνηση θα κάνει ότι «είναι αναγκαίο» για να βγει η χώρα από την κρίση.
Το ΥΑΗΟΟ κάνει λόγο για την «ελληνική υπόθεση». Η Ελλάδα συμμετέχει σε μια ιδιότυπη λίστα με τις χώρες που καλούνται να «πολεμήσουν» άμεσα με τα τεράστια χρέη τους.
Το γερμανικό Der Spiegel αναφέρεται στις σοβαρές αμφιβολίες που έχουν οι Ευρωπαίοι για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιτύχει την εξυγίανση της οικονομίας της και επαναλαμβάνεται παλαιότερη «πρόβλεψη» πως η χώρα απειλείται με χρεοκοπία, με απρόβλεπτες συνέπειες για το σύνολο της Ευρωζώνης!

Δεν υπάρχουν σχόλια :