Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα του "θα"...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη
Αρχίζω και τη βρίσκω με το σκανάρισμα ομιλιών του κ. Σαμαρά. Στη χθεσινή ομιλία του στο Προσυνέδριο της ΝΔ στην Ρόδο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, για άλλη μια φορά εμφανίστηκε άοσμος, νωθρός και φοβισμένος.
"Η χώρα ζει κρίσιμες στιγμές. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα του δανεισμού. Είναι και το τέλος ενός πολιτικού συστήματος που στηρίχθηκε στο λαϊκισμό, στην ανευθυνότητα, στην αναδιανομή δανεικών και στις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων με το κράτος και την κοινωνία". Για ακόμη μια φορά με τον λόγο του αυτοακυρώνει την παρουσία του στο πολιτικό προσκήνιο και τη συνέχειά του, αφού είναι μέρος και παράδειγμα των όσων περιγράφει.
"Στόχος δικός μας, αλλά και ελπίδα του Ελληνικού λαού, είναι να βγούμε από τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μιαν ώρα αρχύτερα. Και μέχρι τότε να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της ύφεσης. Να περιορίσουμε όσο μπορούμε τα «λουκέτα» των επιχειρήσεων και την εκτίναξη της ανεργίας". Το συγκεκριμένο πώς δεν μας... λέτε Πρόεδρε;
"Από οικονομική άποψη, προτεραιότητά μας είναι να σπάσουμε το «φαύλο κύκλο» της ύφεσης όσο γίνεται πιο γρήγορα." To συγκεκριμένο πως δεν μας λέτε Πρόεδρε;
"Από πολιτική άποψη προτεραιότητά μας είναι να διατηρήσουμε τη κοινωνική συνοχή. Να περιορίσουμε την έξαρση της ανεργίας και την διάβρωση της μεσαίας τάξης". To συγκεκριμένο πως δεν μας λέτε Πρόεδρε;
"Το μήνυμά μου παντού στην Ελλάδα είναι Ελπίδα. Αυτό έχει ανάγκη ο λαός μας σε δύσκολες στιγμές. Αυτό το μήνυμα μόνο η νέα Νέα Δημοκρατία μπορεί να φέρει. Πρώτον, διότι προέκυψε η ίδια και ο νέος της Αρχηγός από μια κινηματική διαδικασία. Όπου 800 χιλιάδες Έλληνες πολίτες πήραν μέρος, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο, αλλά και κάθε προγνωστικό, και ανέτρεψαν κατεστημένες νοοτροπίες μέσα στην ίδια τη Νέα Δημοκρατία. Δεύτερον, διότι η εντολή αυτών που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου ήταν να τα αλλάξουμε όλα και να προχωρήσουμε. Να σαρώσουμε το χθες. Κι ό,τι μας πίκρανε από το χθες. Κι ό,τι μας ντρόπιασε από το χθες. Κι ό,τι μας κρατάει πίσω, ό,τι μας κρατάει δεμένους με το χθες". Χαχαχαχαχαχαχαχαχα! Να 'στε καλά Πρόεδρε, πραγματικά γελάσαμε με το χιούμορ σας. Μα, καλά έτσι πιστεύετε ότι θα εμπνεύστε την ελπίδα στα υπόλοιπα 9.200.000 και πολιτών που δεν σας ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματός σας;!
"Μας έδωσαν εντολή να σηκώσουμε ψηλά τις ιδέες μας και τις αξίες μας, τις αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού". Αυτές οι αρχές έχουν σημαιοφόρο τον κ. Μανώλη, παραστάτες τον κ. Μαρκόπουλο με τον κ. Σαλμά και λοιπούς παρελαύνοντες τον κ. Βουλγαράκη, τον κ. Παυλόπουλο και τον κ. Αλογoσκούφη;;
"Η νέα Νέα Δημοκρατία διαθέτει ξεκάθαρο Σχέδιο για την Οικονομία". Σκόρπιες προτάσεις δεν συναποτελούν πρόγραμμα Πρόεδρε.
"Ζήτησε συμπληρωματικά μέτρα τόνωσης της Οικονομίας, για να μην κλατάρει η αγορά". Αυτές οι εκφράσεις και τα ρήματα δεν ταιριάζουν σε κάποιον που επιθυμεί να κυβερνήσει ένα έθνος. Αρχίζετε και μου δίνετε την αίσθηση ότι τόσο εσείς, όσο και οι λογογράφοι σας είστε λεξιπένιτες..
"Έχουμε πολλούς λόγους να τσακωνόμαστε, να γκρινιάζουμε, να διαφωνούμε. Αλλά έχουμε ένα μόνο λόγο να παραμένουμε μονοιασμένοι: Ότι μπροστά στον κίνδυνο πάντα μονοιασμένοι τα καταφέρνουμε. Πάντα μονοιασμένοι νικάμε". Αυτό είναι πανανθρώπινο σύμπτωμα για λόγους διαβίωσης και συναντάται σε όλα τα όντα που ζουν εν συνόλω.
"Θα.." Χρησιμοποιήσατε 15 φορές το "θα" σε μία περιορισμένη ομιλία. Κακώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια :