Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Και όμως στο περίφημο video ο Καραμανλής αναφέρεται στη Μονή Εσφιγμένου και όχι στο Βατοπαίδι.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη σωστή τους θέση πρέπει να επανέλθουμε στο video με το οποίο ασχολείται σήμερα η μπλογκόσφαιρα και όχι μόνο. Ο Καραμανλής σε αυτό το video αναφέρεται στην Μονή Εσφιγμένου και όχι το Βατοπαίδιο όπως αφήνουν να εννοηθεί σχεδόν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο video.
Η Μονή Εσφιγμένου αντιμετωπίζει πολύ μεγάλα προβλήματα. Με τους σχισματικούς, τους καταληψίες, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και άλλα πολλά. Τα προβλήματα στην Μονή Εσφιγμένου έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια και η κοινότητα των μοναχών της Μονής είναι απομονωμένη από τις υπόλοιπες. Το 2002 εξελέγη από την Ιερά Κοινότητα μια νέα αδελφότητα για να επανδρώσει το μοναστήρι, αλλά δεν έχει σταθεί δυνατόν ακόμη να εισέλθει σ' αυτό.
Τον Ιούνιο του 2008 μάλιστα, 600 ένοπλοι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν βίαια τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου από το μοναστήρι και να επιβάλλουν την τάξη που ζητούσε η Διοίκηση του Αγίου Όρους. Τα γεγονότα απασχόλησαν τα διεθνή media. Άρα είχε κάθε λόγο ο Καραμανλής να αναφερθεί στο θέμα.
Είναι καλό να γίνεται κριτική με σωστή όμως πληροφόρηση και όχι παραποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα.
Έτσι ερμηνεύεται και καλύτερα το δήθεν συνωμοτικό παρασκήνιο του βίντεο.Γιατί μερικές φορές πραγματικά ξεφεύγουμε τελείως!
Ακολουθεί το βίντεο παρακάτω.


Δεν υπάρχουν σχόλια :