Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

ΝΕ …. ΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Όλο και περισσότερο γίνεται ορατό το σκηνικό διαγραφών στο εσωτερικό της ΝΔ.
Ο Αντώνης είναι έτοιμος να υποκύψει στα ανοιξιάτικα επιτελεία που απαιτούν διαγραφές όσων αντιστέκονται στη νεοδεξιά στροφή του κόμματος και στην μετάλλαξη μιας μεγάλης φιλελεύθερης κεντροδεξιάς παράταξης σε έναν new age-ακροδεξιό πειραματισμό. Αποτυχημένο εκ των προτέρων.
Ακόμη και τη διαγραφή της Ντόρας απαιτούν οι στενοί συνεργάτες του προέδρου Αντώνη (Μουρούτης, Λαζαρίδης, Τσιμογιάννης. Μπαλτάκος).
Η φόρμουλα για να ξεκινήσει το πογκρόμ διώξεων είναι απλή. Ξεκινάμε από μερικούς αντάρτες και με πρόσχημα την εσωκομματική ομοιογένεια, φτάνουμε στο «θηρίο». Έτσι λένε τη Ντόρα! «Αντώνη θεριό δε γίνεσαι, αν δε φας θηρίο». Μπορεί να μεσολαβήσει και μια μικρή παρένθεση επιβολής ήπιων πειθαρχικών μέτρων στο επόμενο σκηνικό αμφισβήτησης, εσωστρέφειας ή απειθαρχίας.
Έτσι μόνο αντιλαμβάνονται την εσωκομματική δημοκρατία τα νεοδεξιά μεγαλοστελέχη της ΠΟΛΑΝ. «Τίποτα δεν πρέπει να μένει αναπάντητο», στο εσωτερικό του κόμματος φυσικά και όχι προς την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Θα δίνεται «επίσημη γραμμή» και δεν θα επιτρέπεται καμία απόκλιση. Διαρρέεται μάλιστα από την Ρηγίλλης ότι στο στόχαστρο βρίσκεται αρχικά ο Κ. Κιλτίδης (πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης) και έπεται συνέχεια.
Η απολυταρχική επικράτηση του Αντώνη βρίσκεται στο πρώτο της επεισόδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :