Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Νέα από το μέτωπο των δημοτικών

Μπορεί να μην διακρίνεται αλλά ξεκίνησαν οι ζυμώσεις και οι συζητήσεις στα δύο μεγάλα κόμματα, για τις δημοτικές εκλογές. Κυρίως στη Νέα Δημοκρατία όπου ενδέχεται να κριθεί η τύχη του Σαμαρά έτσι και γίνει καταπράσινος ο χάρτης της Ελλάδας. Ειδικά με τα ονόματα που ακούγονται έχει να πέσει .. σύννεφο! Για Αθήνα ο Σαμαράς δεν θέλει με τίποτα Νικήτα και Άρη. Η Αθήνα τελευταία έχει συνδεθεί με τη ΝΔ γιατί εκλέγει Δήμαρχο τα τελευταία 25 χρόνια. Η απώλειά της έχει βαθύτατο συμβολισμό!
Για υπόλοιπο Αττικής έχει τάξει στον Λεωνίδα Κουρή (νυν νομάρχη Ανατολικής Αττικής) και υπάρχει λόγος σοβαρός. Έχει να κάμει με τις εσωκομματικές εκλογές! Για Πειραιά, Παναγιώτης Μελάς ή Βασίλης Μιχαλολιάκος και για Θεσσαλονίκη, θεωρείται τελειωμένο:Κώστας Γκιουλέκας.
Είναι αυτονόητο ότι εφόσον οι προσωπικές επιλογές Σαμαρά, ηττηθούν ξεκινά και η έμπρακτη αμφισβήτηση του. Οι δημοσκοπήσεις περιέχουν ...
 άσχημα μηνύματα και ο Σαμαράς δεν είναι Καραμανλής. Όχι πως ο Καραμανλής ήταν μεγάλος και τρανός αλλά τουλάχιστον κουβαλούσε ένα φορτισμένο όνομα για την ελληνική δεξιά. Και τίποτα παραπάνω φυσικά. Αυτό όμως δημιούργησε προσδοκίες και ευρεία αποδοχή από μεγάλη μάζα του εκλογικού σώματος. 
Ο Σαμαράς δεν χαίρει των ίδιων προϋποθέσεων. Έχει πρόβλημα σε περίπτωση που προχωρήσει σε απολύτως προσωπικές επιλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :