Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας «καλωσόρισε» τα τέσσερα χωριά

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας στην έκτακτη συνεδρίασή του, έκανε δεκτές τις αιτήσεις των τοπικών κοινοτήτων Λιθινών, Πεύκων, Περβολακίων και Χρυσοπηγής Δήμου Ιεράπετρας για την συνένωση τους με το Δήμο Σητείας.
Μπορεί η απόφαση να ήταν αναμενόμενη, όμως ...................

............................
προκάλεσε ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά και έτυχε θερμού χειροκροτήματος από όλους όσους συμμετείχαν στην συνεδρίαση.
Ο Δήμαρχος κ. Θοδωρής Πατεράκης έκανε λόγο για μία «συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας με ιστορική σημασία», ενώ αναφερόμενος στους εκπροσώπους των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων ανέφερε: «Καλωσορίζω τους συμπατριώτες μου από τον πρώην Δήμο Μακρύ Γιαλού και εύχομαι να συμμετέχουν και στην συνέχεια στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.»
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίκος Κουρουπάκης επισήμανε ότι όχι μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας πρέπει να ανοίξει με την απόφαση του την διαδικασία για την συνένωση των τεσσάρων τοπικών κοινοτήτων αλλά να ζητήσει από το υπουργείο αυτό να γίνει άμεσα, πριν την σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου.
Ο κ. Συμεών Συμεωνίδης επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος απουσίασε από την συνεδρίαση, απέστειλε επιστολή με την οποία τάχθηκε θετικά υπέρ της αποδοχής των αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :