Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Πέφτουμε στον γκρεμό χωρίς σχέδιο εξόδου.

Ακούσαμε τον κ. Προβόπουλο να χαρακτηρίζει ως αναγκαίο το Μνημόνιο μεν, χρειάζεται πολιτική ανάπτυξης δε. Η χώρα έχει εισέλθει στην βαθύτερη οικονομική ύφεση από το 1974. Το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2010 και κατά 4,5% στο .....................
..............................
σύνολο του έτους. Η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2011 για τρίτο συνεχόμενο έτος.
Ωστόσο, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ παίζουν τον παπά. Αδυνατούν, πέραν ευχολογίων, να παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ύφεσης.
Μπορεί το μνημόνιο να έσωσε προς το παρόν την κατάσταση αλλά σίγουρα αυτό δεν αρκεί. Όπως δεν αρκούν οι προτάσεις με μαγικά φίλτρα. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα και κοστολογημένες προτάσεις.
Πάνω απ’ όλα ψυχραιμία. Το κράτος πανικού βλάπτει. Όταν κάποιοι μπερδεύουν την πώληση δημόσιας γης με την απώλεια ελληνικής κυριαρχίας σίγουρα η ψυχραιμία έχει απολεσθεί. 
Όλα τ’ άλλα είναι .......... «σαπουνόφουσκες»!

4 σχόλια :

Unknown είπε...

Συντριπτική η ήττα των Χριστιανοδημοκρατών.

Σαρωτική ήταν ή νίκη των Σοσιαλδημοκρατών SPD με επικεφαλής τον Όλαφ Σολτς στις σημερινές τοπικές εκλογές στο κρατίδιο του Αμβούργου της Γερμανίας διασφαλίζοντας την απόλυτη πλειοψηφία εδρών. Δραματική ήταν η πτώση του κυβερνώντος μέχρι τώρα στο Αμβούργο Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU που είχε το χειρότερο αποτέλεσμα μεταπολεμικά.

Οι εκλογές στο Αμβούργο ήταν η πρεμιέρα για εφτά συνολικά εκλογικές αναμετρήσεις σε ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας κατά το τρέχον έτος 2011. Οι σημαντικότερες είναι οι εκλογές στη Βάδη Βυρτεμβέργη και Ρηνανία Παλατινάτο στις 27 Μαρτίου.

Στο Αμβούργο, σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος του ινστιτούτου Infratest Dimap, το SPD πήρε 49,5%, +15,4%, οι Χριστιανοδημοκράτες CDU 21,2%, -21,4%, οι Πράσινοι GAL 11,4%, +1,8%, η Αριστερά LINKE 6,7%, +,3% και οι Φιλελεύθεροι FDP 6,0% +1,3% διασφαλίζοντας και την επάνοδό τους στην τοπική βουλή

Unknown είπε...

Τραγικός ο απολογισμός από τις διαδηλώσεις στη Λιβύη
Δεκάδες οι νεκροί στη Λιβύη, διαδηλώσεις σε Μαρόκο, Υεμένη. Δεν δείχνει διατεθειμένος να αποχωρήσει ο Καντάφι.

Τουλάχιστον 173 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λιβύη από την έναρξη των διαδηλώσεων την Τρίτη, δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η οργάνωση υπεράσπισης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Human Rights Watch (HRW), επικαλούμενη ιατρικές πηγές.

Άλλοι «επιτίθενται στην φρουρά, και αντιμετωπίζουν πυροβολισμούς», διαβεβαίωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας δικηγόρος, ο Μοχάμεντ αλ Μουγράμπι. Ο ίδιος είπε ότι «τουλάχιστον 200 άνθρωποι» έχασαν τη ζωή τους στη Βεγγάζη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και προπύργιο της αντιπολίτευσης 1.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης, από την αρχή της διαμαρτυρίας, την Τρίτη, αλλά κανείς μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να βρεθεί στο νοσοκομείο της πόλης για να επιβεβαιώσει τον αριθμό αυτό.

Δεν φεύγει από τη Λιβύη ο Καντάφι

Ούτε ο Μουάμαρ Καντάφι ούτε η οικογένειά του θα εγκαταλείψουν τη Λιβύη, γράφει σήμερα ότι δήλωσαν πηγές της οικογένειάς του η εφημερίδα Asharq Al-Awsat, μετά από ημέρες βίαιων διαδηλώσεων που ζητούν την απομάκρυνσή του επί μακρόν ηγέτη της χώρας. «Επιμένει να πεθάνει σε λιβυκό έδαφος», είπαν οι πηγές, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του Καντάφι που ζούσαν στο εξωτερικό επέστρεψαν στη χώρα την Πέμπτη.

Ενθαρρυμένοι από τις επιτυχείς επαναστάσεις στην Τυνησία και την Αίγυπτο, χιλιάδες Λίβυοι έχουν ζητήσει την αποπομπή του Καντάφι, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία για 41 χρόνια. Πληροφορίες που προέρχονται εκτός Λιβύης αναφέρουν ότι δεκάδες διαδηλωτές σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας το Σάββατο Σαββάτου, καθώς οι στρατιώτες, όπως αναφέρεται, χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά.

Unknown είπε...

Τρισέ: «Η Πορτογαλία να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της»

Ο Ζαν Κλοντ Τρισε δηλώνει ότι η Πορτογαλία πρέπει «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της» για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, επανέλαβε σήμερα ότι η Πορτογαλία θα πρέπει «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις της» για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους της. Τόνισε ότι η απαίτηση αυτή ισχύει για «όλες τις χώρες» της ζώνης του ευρώ «χωρίς καμία εξαίρεση» και αρνήθηκε να αποφανθεί για μια ενδεχόμενη ανάγκη της Λισαβόνας να επιδιώξει ευρωπαϊκή βοήθεια, όπως η Ελλάδα και η Ιρλανδία αναγκάστηκαν να το πράξουν το 2010. «Ζητάμε από την κυβέρνηση της Πορτογαλίας να τηρήσει με αυστηρό και άψογο τρόπο το πρόγραμμα που έχει χαραχθεί και να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει», δήλωσε ο Τρισέ στο γαλλικό ραδιόφωνο Europe 1. «Με τον ίδιο τρόπο λέμε σε όλες τις χώρες, χωρίς καμία εξαίρεση, που έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για να τα ελλείμματά τους από το τρέχον έτος, και από το επόμενο έτος (...) τους ζητούμε την αυστηρή εφαρμογή (αυτών των δεσμεύσεων)», πρόσθεσε.

Η Πορτογαλία, υπό την ισχυρή πίεση των αγορών, θεωρείται ως η επόμενη χώρα της ζώνης του ευρώ που ενδέχεται να χρειαστεί να επιδιώξει διεθνή οικονομική βοήθεια. Στις αγορές ομολόγων, τα σπρέντ για τα δεκαετή πορτογαλικά ομόλογα, έφθασαν από τα μέσα του Φεβρουαρίου σε επίπεδα ρεκόρ μετά τη δημιουργία της ζώνης του ευρώ και διαμορφώθηκαν την Παρασκευή στις 7.368% μονάδες βάσης. Η πορτογαλική κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας στο 4,6% του ΑΕΠ στα τέλη του 2011, με ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που συνδυάζει τη μείωση των μισθών στο δημόσιο τομέα, πάγωμα των συντάξεων, κατάργηση των κοινωνικών παροχών και τις αυξήσεις στους φόρους. Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι το έλλειμμα για το 2010 θα είναι «σαφώς κάτω από τις προβλέψεις» για 7,3% του ΑΕΠ, μετά από μια ανισορροπία ρεκόρ του 9,3% το 2009.

kathimerini.gr

Unknown είπε...

Κατηγορίες κατά Τούρκων δημοσιογράφων
ΜεγέθυνσηΣελιδοδείκτηςΜοίρασμαΕκτύπωση
Τρεις ακόμη στην υπόθεση Εργκένεκον


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Κατηγορίες για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», «απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης» και «υποκίνηση μίσους» απήγγειλαν χθες οι τουρκικές αρχές εναντίον του επιφανούς δημοσιογράφου, Σονέρ Γιαλτσίν, ιδιοκτήτη του ιστοτόπου OdaTV και των δύο συναδέλφων του, οι οποίοι συνελήφθησαν την Πέμπτη το βράδυ, ως οι τελευταίοι αποκαλυφθέντες κρίκοι στην αλυσίδα της υπόθεσης ΕργκένεOdaTV προσήχθησαν ενώπιον του δικαστηρίου, αφού ανακρίθηκαν από τους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση Εργκένεκον - της συνωμοσίας που φέρεται να εξυφάνθηκε με στόχο την πολιτική αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης από τον στρατό. Αλλος ένας συλληφθείς, επίσης δημοσιογράφος, αφέθηκε ελεύθερος μετά την ανακριτική διαδικασία. Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν ο Σονέρ Γιαλτσίν και οι δύο συνάδελφοί, του, οι οποίοι κατέληξαν με τη σειρά τους στη φυλακή, είναι η απόκτηση και δημοσιοποίηση απόρρητων κρατικών εγγράφων.
Oι τουρκικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον του επιφανούς δημοσιογράφου, Σονέρ Γιαλτσίν, ιδιοκτήτη του ιστοτόπου OdaTV.

Περίπου 400 άτομα, περιλαμβανομένων δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και απόστρατων αξιωματικών δικάζονται ήδη για την υπόθεση Εργκένεκον, οι έρευνες για την οποία διευρύνονται διαρκώς με τη σύλληψη περισσότερων υπόπτων, χωρίς να διακρίνεται προοπτική οριστικής διαλεύκανσης. Οι δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη, κ. Ριτσαρντόνε που προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες της Αγκυρας, είχαν ως εξής: «Από τη μία πλευρά, υπάρχει μια κρατική πολιτική υποστήριξης του ελεύθερου Τύπου. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν δημοσιογράφοι, οι οποίοι κρατούνται. Προσπαθούμε να βγάλουμε νόημα από όλα αυτά»...

Στη συνέχεια ακολούθησαν προειδοποιήσεις Τούρκων αξιωματούχων προς τις ΗΠΑ να μην αναμειγνύονται στις τουρκικές εσωτερικές υποθέσεις, με τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου να διαμαρτύρεται ότι «δεν είναι δίκαιο» ένας πρεσβευτής να προβαίνει σε σχόλια για μια συνεχιζόμενη έρευνα. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κ. Π. Τζ. Κρόουλι διεμήνυσε ότι η Ουάσιγκτον στηρίζει τις θέσεις του κ. Ριτσαρντόνε. «Είναι αλήθεια ότι συνεχίζουμε να έχουμε ανησυχίες για τις τάσεις, σχετικά με τη μεταχείριση δημοσιογράφων στην Τουρκία», δήλωσε. «Θέσαμε το θέμα στην τουρκική κυβέρνηση και παρακολουθούμε την υπόθεση πολύ στενά». Αργότερα, όμως, ο κ. Ριτσαρντόνε διευκρίνισε ότι ουδέποτε έθεσε θέμα ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία. «Οι παρατηρήσεις μου δεν αφορούσαν μια συγκεκριμένη υπόθεση, έκανα μια γενικότερη θεώρηση. Δεν γνώριζα τις λεπτομέρειες»... «Η Τουρκία είναι μια παράξενη χώρα».