Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Είναι αληθινή η «βόμβα» του Στρος Καν;

Σύμφωνα με παρέμβαση του Στρος Καν, σε ντοκιμαντέρ του γαλλικού καναλιού Canal+, ο Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του ΔΝΤ στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009.
Δηλαδή μόλις ενάμισι μήνα αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Τότε γιατί δημόσια, μετεκλογικά και προεκλογικά μας ..................
............................
διαβεβαίωνε ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο; Γιατί χαρακτήριζε καταστροφική την προσφυγή μας στο ΔΝΤ; 
Η πρώτη αντίδραση του Στρος Καν ήταν ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα δεχτούν σε καμία περίπτωση τη μονομερή παρέμβαση του Ταμείου σε μία χώρα της Ευρωζώνης. Εκτίμηση που επιβεβαιώθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 11ης Δεκεμβρίου 2009, όταν ο Γ. Παπανδρέου έθεσε το θέμα στους ομολόγους του, για να εισπράξει την κατηγορηματική τους άρνηση. Τότε μάλιστα οι Ευρωπαίοι του ζήτησαν διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.

2 σχόλια :

Unknown είπε...

Προβάδισμα του Στρος-Καν έναντι του Νικολά Σαρκοζί

Με άνεση θα εξασφάλιζε τη νίκη στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο οι δημοσκοπήσεις δίνουν ποσοστό 61% απέναντι στον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, που εξασφαλίζει μόλις 39% της πρόθεσης ψήφου. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εφημερίδας France Soir, στον πρώτο γύρο ο Στρος-Καν θα ελάμβανε 29% των ψήφων, με τον Νικολά Σαρκοζί να αρκείται σε 22%, η Μαρίν Λεπέν το 17%, ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού το 8% και ο Ολιβιέ Μπεζανσενό 7%. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (53%) ανέφερε ότι ο κ. Στρος-Καν πρέπει να ανακοινώσει μέχρι τον Ιούνιο τις προθέσεις του, ενώ 25% θα ήθελαν να δουν τον σημερινό διοικητή του ΔΝΤ να παρατείται αμέσως από τη θέση του για να ριχτεί στην προεκλογική μάχη. Η πείρα του κ. Στρος-Καν σε οικονομικά θέματα και οι σχέσεις του με χρηματοπιστωτικούς κύκλους πείθουν 45% των Γάλλων να τον ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές, ενώ 35% εκτιμούν ότι τα γνωρίσματα αυτά του Στρος-Καν τον καθιστούν ακατάλληλο για τον ανώτατο πολιτειακό θώκο της χώρας.

Ανώνυμος είπε...

Καμμία " βόμβα " δεν υπάρχει! Από την στιγμή που η Ελλάδα είχε φθάσει στα όρια της χρεωκοπίας ο Πρωθυπουργός είχε το πατριωτικό καθήκον να σώσει την χώρα με κάθε τρόπο! Μια χώρα την οποία εξευτέλισε η Ν.Δ. με την πολιτική της. Από την στιγμή που τότε οι Ευρωπαίοι ήταν αναποφάσιστοι, είχε το καθήκον να αναζητήσει κάθε δυνατή λύση! Την " βόμβα " την απασφάλισε η Ν.Δ. με την ελπίδα να σκάσει στα χέρια του ΠΑΣΟΚ..