Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται τσουνάμι αγανάκτησης!

Ίσως είναι ο μόνος τρόπος να συνέλθουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μιας και δεν είναι ικανοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
Ο λαϊκισμός των δύο μεγάλων κομμάτων έχει ανέβει κατακόρυφα. Από φόβο βέβαια μπροστά στην οργή του κόσμου. 
Ο λαϊκισμός μέχρι τώρα ήταν όπλο των πολιτικών και τώρα τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Έχει γίνει όπλο ......................
........................
ακραίων πολιτικών ομάδων και περιθωριακών στοιχείων. Και ο λόγος των άκρων αρχίζει να έχει απήχηση στον κόσμο, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι τέτοιες ομάδες μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από την βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση που διέρχεται! Αντίθετα!

Οι πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων τρέμουν την οργή του λαού γι’ αυτό και συνεχίζουν να του γλύφουν τα αυτιά. Αν όμως ο κατήφορος συνεχιστεί τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τα γιουχαΐσματα και τα γιαούρτια.

Το νέο στοιχείο είναι ότι απέναντι από το τσουνάμι της οργής, βρίσκονται τώρα και οι δημοσιογράφοι και ολόκληρο το σύστημα διαπλοκής που εξυπηρετούν. 
Κάτι που μέχρι πρόσφατα ήταν αδιανόητο μια και ο έλεγχος των μαζών πραγματοποιούνταν δια της ειδησεογραφικής χειραγώγησης. Ο ρόλος των μέσων έχει αλλάξει. Οι παλιοί δημοσιογράφοι θεωρούνται ένα με το καθεστώς και καλώς ή κακώς τους παίρνει όλους η μπάλα.

4 σχόλια :

Unknown είπε...

Οι ΜΚΟ των φίλων και των γνωστών

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΣΙΟΥΤΗ siouti@enet.gr

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για τις οποίες μετά από δημοσιεύματα της «Ελευθεροτυπίας» παρενέβη η Δικαιοσύνη ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, είναι κατά πάσα πιθανότητα άλλη μία υπόθεση για την οποία η περιβόητη φράση το «μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» θα μείνει ξανά κενό γράμμα. Και αυτό γιατί τα στελέχη των ΜΚΟ που έχουν λάβει τα περισσότερα χρήματα χωρίς να έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστό το ανθρωπιστικό έργο τους, είναι πρόσωπα με στενούς δεσμούς με τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΞ.

Ανάμεσά τους υπάρχουν φυσικά και αξιόλογες οργανώσεις, όπως αυτές που προσφέρουν με αυτοθυσία ιατρική φροντίδα σε πληγείσες περιοχές ανά τον κόσμο, αλλά αυτές παίρνουν ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το έργο τους (κάποιες καθόλου) κι αυτά με μεγάλη δυσκολία.

«Τα πάντα είναι ανοιχτά προς διερεύνηση για να δούμε ποιος και πώς χρησιμοποιούσε αυτές τις ΜΚΟ» δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Πεταλωτής και πρόσθεσε: «Πραγματικά νομίζω ότι κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους». Τα ίδια περίπου είχε πει και ο αρμόδιος υφυπουργός Εξωτερικών Σπ. Κουβέλης, όταν ανέλαβε, αλλά πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει παρουσιάσει κανένα αποτέλεσμα.

Ο Π. Δούκας, που ήταν υφυπουργός Εξωτερικών επί Ν.Δ., είχε διακόψει τη χρηματοδότηση της περιβόητης εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αλληλεγγύης», είχε στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα, κάτι που όμως δεν έγινε ποτέ. Σήμερα παραδέχεται ότι βάσει όσων διαπίστωσε «πολλές ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται προσφέρουν έργο δημοσίων σχέσεων στα πρόσωπα που ανήκουν». Στις λίστες των ΜΚΟ που έχουν χρηματοδοτηθεί αδρά φιγουράρουν ιδρύματα και οργανώσεις στα διοικητικά συμβούλια των οποίων ή μεταξύ των ιδρυτικών μελών, συναντά κανείς τα ονόματα του Χ. Παμπούκη, του στενού του φίλου και πρώην υπηρεσιακού υπουργού της Ν.Δ., Σπ. Φλογαΐτη (στη ΜΚΟ του οποίου δήλωνε ότι εργαζόταν ο Ευρ. Στυλιανίδης ο οποίος και την είχε χρηματοδοτήσει), του γνωστού από τη θητεία του δίπλα στον Γ. Παπανδρέου, Αλ. Ρόντου, πρώην δημοσιογράφου της εφημερίδας «Εξόρμηση», που έπαιρνε εκατομμύρια ευρώ για να αποναρκοθετεί ναρκοπέδια. Μπορεί να δει, επίσης, στελέχη της Ν.Δ., όπως τον Π. Σκλιά, τη Μαρία Δαμανάκη όταν ακόμα ήταν στον Συνασπισμό, πρόσωπα που εργάζονται στο γραφείο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, πρώην συμβούλους του , την αδελφή του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος της Ν.Δ. Στ. Καλογιάννη, το ΙΣΤΑΜΕ, τον Ερυθρό Σταυρό του Α. Μαρτίνη και πολλούς άλλους.

Το πρόβλημα με τις ΜΚΟ είναι ότι ποτέ δεν υπήρχε διαφάνεια και κανείς δεν γνωρίζει με ακρίβεια το ανθρωπιστικό έργο που προσέφερε η καθεμία. Επίσης, κάνει ιδιαίτερη εντύπωση πώς γίνεται να μην χρηματοδοτούνται οργανώσεις όπως οι «Γιατροί της Ειρήνης» που προσφέρουν σημαντικό έργο.

Στις πρόσφατες αποφάσεις του ΥΠΕΞ χρηματοδοτούνται και πάλι συνήθεις ΜΚΟ όπως ο «Αρκτούρος», πρόεδρος του οποίου υπήρξε ο Γ. Μπουτάρης, η ΜΚΟ του Σπ. Φλογαΐτη για «νομοθετικές ρυθμίσεις στο Αζερμπαϊτζάν» και μετεκπαίδευση στελεχών στη Γεωργία, η ΙΝΑ κ.ά. Η ΙΝΑ Academy, που έχει χρηματοδοτηθεί με αρκετά εκατομμύρια, εμφανίζει ως ιδρυτικό μέλος τον Ν. Ευθυμιάδη, πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Βιομηχάνων Βόρειας Ελλάδας, γνωστό για τη φιλία του με το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου και τον αμερικανό διπλωμάτη Μάθιου Νίμιτς.

Η ΙΝΑ αναφέρει ως σκοπό της έργα τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στη Σερβία, τη Βοσνία, την Αλβανία , την ΠΓΔΜ και το Μαυροβούνιο. Πρόκειται για μία ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκε και από τους Γ. Παπανδρέου και Ντόρα Μπακογιάννη όταν ήταν υπουργοί Εξωτερικών.

Στις πρόσφατες αποφάσεις χρηματοδοτήσεων του ΥΠΕΞ συμπεριλαμβάνονται και αποφάσεις για φορείς που βλέπουμε για πρώτη φορά στις λίστες, όπως 500.000 προς τον Διεθνή Οργανισμό Γαλλοφωνίας, 35.000 ευρώ στην πρεσβεία του Τελ Αβίβ για πρόγραμμα ειρηνικής προσέγγισης με τους Παλαιστινίους, 1.000.000 ευρώ στην Επιτροπή Ινδικού Ωκεανού για την κλιματική αλλαγή, 150.000 στο μορφωτικό Ιδρυμα Φουλμπράιτ.

Unknown είπε...

Φοροφυγάδες με ονοματεπώνυμο

Υπό την πίεση της τρόικας, που ζητάει άμεσο «χτύπημα» της φοροδιαφυγής, αλλά και εξαιτίας της πορείας των εσόδων που δεν είναι η αναμενόμενη, λόγω ύφεσης, καθώς και λόγω του ότι η πλειονότητα των πολιτών δεν έχει άλλα περιθώρια αντοχής, το υπουργείο Οικονομικών καλείται αυτή τη φορά να τα βάλει με τους «δυνατούς» της ελληνικής κοινωνίας. Ζητούμενο να εξασφαλίσει για το δημόσιο ταμείο έσοδα άνω του 1,6 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο που έχει ήδη καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο και θα πρέπει να υλοποιήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός, με μετρήσιμα αποτελέσματα κάθε μήνα, κυρίως μέσω ΣΔΟΕ, προβλέπει μαζικό πλέον άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε χιλιάδες επαγγελματίες -κυρίως γιατρούς, δικηγόρους- σαρωτικούς ελέγχους πόθεν έσχες αλλά και δημοσίευση των ονομάτων όσων διαπιστωμένα φοροδιαφεύγουν. Πόσοι είναι αυτοί; Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για περίπου 15.000-20.000 φορολογούμενους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ανήκει στην οικονομική και επιχειρηματική ελίτ.

Ετσι, για την κυβέρνηση τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα στο σκέλος της συλλογής εσόδων. Μέχρι τώρα ο προϋπολογισμός στηριζόταν στην αύξηση του ΦΠΑ, στο φούσκωμα των ειδικών φόρων κατανάλωσης, στην επιβολή έκτακτων εισφορών και στις περαιώσεις που έπεσαν επί δικαίων και αδίκων. Από την άλλη πλευρά, οι προσπάθειες που έγιναν το 2010 για την πάταξη της φοροδιαφυγής είχαν ως αποτέλεσμα να επιβληθούν πολλά πρόστιμα τα οποία όμως δεν μεταφράστηκαν σε ανάλογες εισπράξεις.

Το οικονομικό επιτελείο από εδώ και στο εξής θα δίνει καθημερινά εξετάσεις στο μέτωπο της φοροδιαφυγής. Αυτό όμως σημαίνει σύγκρουση με ισχυρές ομάδες συμφερόντων. Και, φυσικά, σε μία τέτοια σύγκρουση, όπως παραδέχονται κυβερνητικοί παράγοντες, δεν επιτρέπονται αστοχίες και λάθη. Οι πρώτες... τροχιοδεικτικές βολές που έχουν γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό οδηγούν σε γνωστά και ισχυρά ονόματα, τα οποία:

1. Εμφανίζονται να μην έχουν δηλώσει πολυτελέστατα σκάφη αναψυχής και να αποφεύγουν ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ.

2. Εντοπίζονται με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, που δεν δικαιολογούνται από το δηλωθέν εισόδημά τους.

3. Συντηρούν ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το πόθεν έσχες.

4. Προμηθεύουν φορείς του Δημοσίου σε τιμές πολλαπλάσιες σε σύγκριση με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέσω τριγωνικών συναλλαγών και εικονικών τιμολογίων.

5. Εμφανίζονται να έχουν οδηγήσει σε χρεοκοποία τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα αλλά την ίδια στιγμή διατηρούν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Στην πράξη θα φανεί αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσμευσή της -η οποία μάλιστα θα νομοθετηθεί με το φορολογικό νομοσχέδιο που οδεύει προς ψήφιση- και θα δημοσιεύσει τα πρώτα ονόματα. Θα φανεί επίσης αν οι λίστες που θα δημοσιευτούν θα αφορούν μεγάλα εισοδήματα ή -ως συνήθως- συνήθεις περιπτώσεις οφειλετών οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν βάλει «λουκέτο».

Unknown είπε...

Αιματοχυσία στη Λιβύη

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λιβύη, με νέες διαδηλώσεις σήμερα στη Βεγγάζη μετά και τα χθεσινά επεισόδια που σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ξεπερνούν τους 173, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά.

Unknown είπε...

ΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2 -
«Τον έστελνε ο Παύλος Μπακογιάννης να του αγοράσει τσιγάρα»



«Στη Γερμανία ο Παύλος Μπακογιάννης έστελνε τον Άκη Τσοχατζόπουλο να του αγοράσει τσιγάρα, προκειμένου να μην ακούσει όσα λέγονταν και τα διαρρεύσει».

Αυτά είπε για τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΠΑΣΟΚ και κορυφαίο υπουργό των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη η Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Ντόρα Μπακογιάννη.

Σε συγκέντρωση φίλων της στην Ηγουμενίτσα, όταν κάποιος από τους παρισταμένους αναφέρθηκε, για πολιτικούς λόγους, στον Άκη Τσοχατζόπουλο, η πρώην υπουργός άφησε βολές εναντίον του.

Να σημειωθεί ότι η κ. Μπακογιάννη ξεκίνησε περιοδεία σε Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα και Γιάννινα. Συναντάται με παραγωγικούς φορείς της περιοχής, αλλά και φίλους της "Δημοκρατικής Συμμαχίας".

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ 89,2 - ΒΟΛΕΣ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ «Τον έστελνε ο Παύλος Μπακογιάννης να του αγοράσει τσιγάρα»- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΙΛΙΑΤΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΗΠΕΙΡΟΣ