Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Κανένας δεν λέει την αλήθεια!

Τα δύο μεγάλα κόμματα, ακόμη και σήμερα, φοβούνται να πούνε την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Έχουν επιλέξει τον δρόμο του λαϊκισμού και της εξαπάτησής του. Αυτό σημαίνει ότι η καταστροφή βρίσκεται μπροστά μας. Έχουμε ακόμη πολύ κατηφορικό δρόμο να διανύσουμε.
Οι κορώνες για το ξεπούλημα και ποιός είναι περισσότερο ανθέλληνας, μόνο κακό κάνουν και ........................
.........................
ενισχύουν το χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης.
Ένα τεράστιο θέατρο του παραλόγου έχει στηθεί στην πλάτη του ελληνικού λαού και εις βάρος του. Προκαλούν σύγχυση και επιχειρούν μετάθεση ευθυνών λόγω ανικανότητας και βεβαρυμμένου παρελθόντος.

Οι αγορές όμως ανησυχούν. Και όταν δεν υπάρχουν σαφή και θετικά δείγματα γραφής από πλευράς της ασθενούσης Ελλάδος, τότε το μέλλον είναι αβέβαιο.

Βρισκόμαστε και πάλι ένα βήμα πριν περάσουμε μια νέα αρνητική καταιγίδα δυσφήμισης και αμαύρωσης της εικόνας μας στο εξωτερικό. Άλλο που δεν θέλουν οι κερδοσκόποι, κάτι που αρνούμαστε πεισματικά να παραδεχτούμε. Νομίζουμε ότι ο τσαμπουκάς και η μαγκιά της φυλής θα κάμψει το ηθικό τους, ενώ το μόνο που καταφέρνουμε είναι να τους ισχυροποιήσουμε περισσότερο με την αναξιοπιστία μας!

Τα 50 δις έσοδα, από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας έχουν προταθεί ουσιαστικά και από Παπανδρέου και από τον Σαμαρά. Μάλιστα όταν το πρότεινε ο Σαμαράς, παρουσιάστηκε παράλληλα με τον μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς περεταίρω θυσίες και κόπους.
Εμείς λέμε ότι δεν είναι δυνατόν να αντληθούν 50 ή 300 δις από τη δημόσια περιουσία και ό,τι γίνει θα εμπεριέχει και θυσίες και κόπους. 
Παρά ταύτα, όσα μπορούν να αποδώσουν η πώληση, μίσθωση, αξιοποίηση, ενοικίαση ή όποια άλλη όμορφη λέξη θέλετε, πρέπει να τα αποδώσουν, χωρίς καμία καθυστέρηση. Το πρόβλημα βρίσκεται στην εύηχη λέξη που πρέπει να χρησιμοποιηθεί για να περάσει ομαλότερα στην στρατηγική του δικομματισμού.

Οι κραυγές από πλευράς ΝΔ για ξεπουλήματα και οι συνταγματικές απαγορεύσεις της πώλησης δημόσιας γης, κινούνται στην ίδια γραμμή λαϊκισμού και ατολμίας, όπως συμβαίνει στις κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας. 
Τί άραγε περιμένουν τα δύο μεγάλα κόμματα για να πούνε την αλήθεια και να τολμήσουν; Γιατί συνεχίζουν να μας κοροϊδεύουν σα να μην τρέχει τίποτα; Γιατί συνεχίζουν πάνω στο ίδιο μοτίβο της Μεταπολίτευσης για μαγικές και ξεκούραστες λύσεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια :