Κυριακή 4 Απριλίου 2010

62% βλέπουν θετικά ....ένα νέο κόμμα.

Στην Real της Κυριακής κυκλοφόρησε έρευνα σύμφωνα με την οποία η κοινή γνώμη αναγνωρίζει την ύπαρξη τεράστιου πολιτικού κενού στο κομματικό κατεστημένο της Ελλάδας. Το (πρωτοφανές) 62% της κοινωνίας βλέπει θετικά τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Συγκεκριμένα το 54% του ΠΑΣΟΚ και το 56,5% της ΝΔ τοποθετούνται θετικά υπέρ μιας νέας πολιτικής και κομματικής πρότασης. Το νέο κόμμα τοποθετείται από τους ερωτώμενους, στο χώρο του κέντρου, όπου υπάρχει και το μεγάλο πολιτικό έλλειμμα στη χώρα μας, ενώ οι μισοί, δηλαδή ένας στους δυο, είναι δυνητικός ψηφοφόρος του νέου κόμματος (για την ακρίβεια 49,3%) ενώ το 40,8% εξαρτά την στήριξη του από τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν.
Εικόνα κατάρρευσης δίνουν τα «μεγάλα» κόμματα και στην πρόθεση ψήφου. Όπου προηγείται μεν το ΠΑΣΟΚ με σημαντική όμως υποχώρηση των ποσοστών του. Όσο για τη ΝΔ, κινείται σταθερά στα ιστορικά χαμηλά της.
Το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στην πρόθεση ψήφου 31,9% , ενώ η ΝΔ 21,2%. Το πρωτοφανές και πάλι είναι ότι η ...

... αδιευκρίνιστη ψήφος(23,3% ) «κερδίζει» τη ΝΔ!...! Η πολυσυζητημένη Νέα Νέα Δημοκρατία ηττάται κατά κράτος και χάνει ακόμα και στο χώρο του κλασικού κοινωνικού της ακροατηρίου. Έξω φυσικά από τον παραδοσιακό πυρήνα του κόμματος, ούτε λόγος να γίνεται. Η συσπείρωση της ΝΔ, σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές, έχει υποχωρήσει στο 70%, ενώ ο χώρος της αδιευκρίνιστης ψήφου τροφοδοτείται κυρίως από δυσαρεστημένους και προσφάτως ψηφίσαντες Νεοδημοκράτες. Τα ευρήματα που αφορούν συγκρίσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και τους προσωπικούς δείκτες των ηγετών τους, αποτελούν γροθιά στο στομάχι των ανοιξιάτικων στελεχών της Νέας Ρηγίλλης.
Στην ερώτηση για το ποιο από τα δυο μεγάλα κόμματα μπορεί να διαχειριστεί τα μεγάλα θέματα του τόπου, το 42% της κοινωνίας υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, το 26% "ΚΑΝΕΝΑ" και μόλις 21,6% τη ΝΔ. Επιπλέον, σε όλους τους προσωπικούς δείκτες ο Σαμαράς υπολείπεται του ΓΑΠ με μεγάλες διαφορές. Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, αλλά και στη δημοτικότητα έχει υποστεί πανωλεθρία !...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :