Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Τώρα μας φταίνε οι κακές εφημερίδες του πλανήτη, επειδή ασχολούνται μαζί μας

Δεν έχουν περάσει και πολλοί μήνες από τότε που ένα σταθερό γλωσσικό μότο ακούγονταν καθημερινά στα δελτία των οχτώ:«Έκαμε τον γύρο του κόσμου».
Τότε σκοπός της διαπλοκής ήταν η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Δυστυχώς για τους «θεράποντες» δημοσιογράφους η κακή κατάσταση της χώρας συνεχίζει να «κάνει το γύρο του κόσμου». Τα χάλια μας εξακολουθούν να απασχολούν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Και θα συνεχίζει για πολύ μια και το ευρώ είναι το πιο ισχυρό νόμισμα του πλανήτη και αφορά εκατομμύρια ανθρώπους.Δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός Έλληνα. 
Φυσικά, τώρα οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι έγιναν κακοί, μοχθηροί και εχθροί της πατρίδας και του έθνους. Η Ελλάδα έγινε στόχος δηλητηριώδους επιθέσεως αδηφάγων οικονομικών κέντρων. Μόλις προχθές ανακαλύφθηκαν οι κερδοσκόποι. Πρωτύτερα δεν υπήρχαν. Σίγουρα πίσω από τα δημοσιογραφικά παιχνίδια κρύβονται οι Αμερικάνοι που επιθυμούν, όσο τίποτε άλλο στον κόσμο, την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας! Το πρωί ξυπνάνε και σκέφτονται τι θα κάμουν και σήμερα στην έρμη Ελλαδίτσα και το βράδυ ονειρεύονται πως θα συνεχίσουν τα κόλπα την επομένη. Αυτά διαβάζεις σε εφημερίδες όπως «Πρώτο Θέμα» και «Veto», κατεξοχήν υποστηρικτικά μέσα του συστήματος ΠΑΣΟΚ και προσφάτως της σαμαρικής Νέας Άνοιξης.
Τώρα φταίνε οι άλλοι. Πριν λίγους μήνες έσφαζαν στα πρωτοσέλιδα όποιον ...
.... είχε σχέση με την κυβέρνηση Καραμανλή. Απαιτούσαν την παραίτηση του πρώην πρωθυπουργού γιατί είχε την προσωπική ευθύνη για τις τελικές αποφάσεις, είχε προσωπική ευθύνη για τις επιλογές των προσώπων και ήταν προϊστάμενος της κυβέρνησης. Άρα μην το πολυζαλίζουμε, έπρεπε να παραιτηθεί.
Τα χάλια της Ελλάδας αυξήθηκαν με την αλαγή της κυβέρνησης. Οι παλινωδίες του σημερινού Μαξίμου περνάνε σε τρίτα και τέταρτα σχόλια και αν δεν αρέσει στους Βρετανούς η μαγκιά μας, δικό τους πρόβλημα. Ας πάνε στον ψυχίατρο να το επιλύσουν και ας το καταλάβουν καλά. «Τα κόλπα τους δεν περνάνε». Αυτό ας κάμει τώρα τον γύρο του κόσμου. Ο τσαμπουκάς της φυλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :