Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Κε Λιάπη είναι και αυτό φήμη;


Μιχ. Λιάπης:«Το ταξίδι το οργάνωσα και το πλήρωσα ο ίδιος...» 
Κι' όμως η κράτηση για το δωμάτιο του έγινε από την Siemens
Όλως τυχαίως, ο κ. Χριστοφοράκος και ο κ. Λιάπης έμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο την ίδια μέρα. Και όπως επιβεβαιώνει το ξενοδοχείο, η κράτηση για το δωμάτιο του υπουργού έγινε από τη Siemens. Ενώ ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης υποστηρίζει ότι το ταξίδι του στη Γερμανία τον Ιούνιο του 2005 το οργάνωσε μόνος του, τα ντοκουμέντα που έχει φέρνει στο φως η «Ε» αποδεικνύουν το αντίθετο. Η κράτηση του δωματίου του στη Λειψία , όπως επιβεβαιώνεται από τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου, έγινε από τη Siemens στο όνομα του υπουργού.
Ο υπουργός και η «Ε» (03/07/2008)
Η «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ουδέποτε δημοσίευσε φήμες για τις οποίες μιλάει ο κ. Λιάπης. Μόνο στοιχεία και ντοκουμέντα δημοσίευσε. Την κατάθεση της κ. Αικατερίνης Τσακάλου στον εισαγγελέα κ. Αθανασίου, που αναφέρθηκε στη χρηματοδότηση του ταξιδιού «κάποιου υπουργού» στη Γερμανία, για τον αγώνα Ελλάδας - Βραζιλίας. Και τα επίσημα έγγραφα, που επιβεβαιώνουν την υπουργική διαδρομή και χρηματοδότησή της.
ΔΕΝ ΚΑΤΕΛΗΞΕ σε συμπεράσματα. Ερωτήματα έθεσε στην κυβέρνηση: Ποιος υπουργός παρακολούθησε τον αγώνα, πώς πήγε στη Λειψία και στις άλλες πόλεις, ποιος πλήρωσε;

ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Αρα, κανείς υπουργός. Ούτε ο κ. Λιάπης, που άφηνε τις συρόμενες φήμες να... αυτοδιαψευσθούν, αντί να τις διαψεύσει.
ΤΕΛΙΚΑ, αποκαλύφθηκε ότι ο κ. Λιάπης ήταν την επίμαχη περίοδο στη Γερμανία και η κυβέρνηση το παραδέχτηκε μετά την αναφορά του ονόματος του υπουργού σε δημοσίευμα της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας» της εποχής εκείνης.
ΑΝ Ο κ. ΛΙΑΠΗΣ είχε παραδεχθεί το ταξίδι που μόλις σήμερα (χθες) ομολόγησε και αν έδινε στη δημοσιότητα τα παραστατικά που κρατάει ακόμη για τον εαυτό του, δεν θα υπήρχε ζήτημα γι' αυτόν. Θα ανεζητείτο, πιθανόν, ο άλλος υπουργός, στον οποίο θα αναφέρονταν τότε τα έγγραφα και οι ένορκες καταθέσεις.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ μιλάνε δημόσια και αποκαλύπτουν τα στοιχεία τους. Δεν απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ούτε προσπαθούν να ασκήσουν τρομοκρατία στον Τύπο με εξωφρενικές αγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :