Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Νέα σκληρά μέτρα εξυγίανσης ζητά η Μέρκελ

Η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα δήλωσε η Άντζελα Μέρκελ. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Ελλάδα να δείξει αποφασιστικότητα και να εφαρμόσει νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε βάθος χρόνου για τη δημοσιονομική προσαρμογή της.
Απαραίτητη θεωρείται και η παρουσίαση ενός βιώσιμου σχεδίου, διαφορετικά η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν μπορεί να εγκρίνει την βοήθεια. H Ελλάδα θα πρέπει να δεσμευτεί σε περαιτέρω μέτρα μείωσης δαπανών και να δείξει ότι μπορεί να επιστρέψει σε διατηρήσιμη ανάπτυξη πριν η Γερμανία εγκρίνει την χορήγηση έκτακτης βοήθειας προς τη χώρα:«Χρειαζόμαστε μια θετική εξέλιξη στην Ελλάδα μαζί με επιπλέον μέτρα εξοικονόμησης δαπανών. …. Η Γερμανία νοιώθει τεράστια ευθύνη για τη σταθερότητα του ευρώ». «Εάν η Ελλάδα είναι έτοιμη να δεχθεί σκληρά μέτρα, όχι μόνο για μία χρονιά αλλά για αρκετά έτη, τότε ....

...... υπάρχουν πολλές πιθανότητες να διασφαλίσουμε την σταθερότητα του ευρώ για όλους μας».
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε ανέφερε ότι η βοήθεια μπορεί να είναι διαθέσιμη πριν τις 19 Μαΐου. Ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες, δεν πρόκειται να στηρίξουν στη Βουλή, την έγκριση της βοήθειας προς την Ελλάδα με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :