Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Η κοινωνία ζητά τη δημιουργία νέου κόμματος

Σήμερα για μένα η μέρα ήταν διαφορετική. Σηκώθηκα από το κρεβάτι μου κακόκεφος, ήπια λίγο γάλα και πήγα στο γραφείο μου να πιάσω δουλειά. Τι δουλειά δηλαδή που δεν κινείται τίποτα απολύτως.
Το μεσημέρι έφαγα κάτι και το απόγευμα είπα να πάω μια βόλτα με το αμάξι. Γυρίζοντας και θέλοντας να παρκάρω έκλεισα για λίγο το στενό. Κάποιο αμάξι ήθελε να περάσει. Βριστήκαμε. Σε λίγο πιαστήκαμε στα χέρια. Ποιος έφταιγε; Και οι δυο. Κανένας. Όλοι οι άλλοι…
Η πραγματικότητα αυτή την στιγμή είναι απλή. Οι έλληνες έχουν καταλάβει τι έφταιξε. Γνωρίζουν την κατάσταση αλλά δυσκολεύονται να απιδεχθούνε την λύση. Η κυβέρνηση όμως ήδη την γνωρίζει. Ξέρουν ακριβώς τι...

...... πρέπει να γίνει. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Δειλιάζουν. Δεν το λένε στον ελληνικό λαό καθαρά και ξάστερα. Κινούνται σιγά σιγά ώστε να μην έχουν απώλειες. Έτσι νομίζουν.
Ο ελληνικός λαός λοιπόν έχει εγκλωβιστεί σε μια ψυχοφθόρα κατάσταση αβεβαιότητας. Δεν ξέρει τι θα του συμβεί. Και ενοχλείται. Νευριάζει. Μαλώνει με όποιον βρει μπροστά του για την πιο ηλίθια αιτία. Η κυβέρνηση δείχνει να μην το καταλαβαίνει αυτό. Εάν κάνανε τον κόπο να διαβάσουν τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι θα διάβαζαν κάτι σημαντικό ¨τα κακά ο ηγεμόνας πρέπει να τα κάνει σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ τα καλά σε μεγάλο¨. Και αυτή η γνώμη του Μακιαβέλι είναι πολύ σοφή. Εάν ανακοινωθούν τα μέτρα όλα μαζί το ηθικό του ελληνικού λαού δεν θα πέσει λόγω της ψυχοφθόρας διαδικασίας. Θα δούμε την μοίρα μας κατάμουτρα. Θα συνειδητοποιήσουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το παλέψουμε.
Αλλά αυτό δεν φτάνει. Θέλουμε λοιπόν και άλλα! Θέλουμε να δούμε το πολιτικό σύστημα που είναι υπεύθυνο για όλη αυτή την κατάσταση να διαλύεται. Θέλουμε να δούμε αυτούς που ταπείνωσαν την υπερηφάνεια μας και μας κορόιδευαν 30 χρόνια τώρα να κατεβαίνουνε από το βάθρο τους. Όλοι λέμε ότι χρειάζονται αυτές οι αλλαγές αλλά κάνεις από αυτούς που έχουν αυτή την στιγμή εξουσία δεν τολμούνε να τις κάνουν.
Θα μου πείτε ποιος να το κάνει; Το ΠΑΣΟΚ είναι αυτή την στιγμή στην εξουσία και παρά τα λάθη του προσπαθεί. Παλεύει με τους κερδοσκόπους. Παλεύει με το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Παλεύει με τα ίδια του τα λάθη που είναι πολλά για μια περίοδο έξι μηνών. Έπειτα έχουμε την Αριστερά που σε τίποτα δεν βοηθά αυτή την στιγμή με τους λαϊκισμούς της.
Και έπειτα η Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα που έβγαλε για αρχηγό κάποιον που μέχρι πριν από λίγα χρόνια έβριζε. Έβγαλε κάποιον μόνο και μόνο από αντίδραση για να τιμωρήσει τα στελέχη για την ταπείνωση που τους έφεραν στη παράταξη. Για αυτό πήγανε 800,000 νεοδημοκράτες να ψηφίσουν. Για να εκδικηθούν για την ταπείνωση. Αλλά οι ορθές αποφάσεις δεν παίρνονται από εκδίκηση. Παίρνονται όταν είσαι νηφάλιος. Τότε γνωρίζεις τον σωστό δρόμο. Και η μεγάλη πλειοψηφία των Νεοδημοκρατών γνωρίζουν αυτή την στιγμή ότι δεν πήραμε τον σωστό δρόμο.
Είναι καιρός λοιπόν. Το ζητά η κοινωνία. Θέλουμε ΝΈΟ ΚΌΜΜΑ. Και αυτό μονάχα μέσα από την Νέα Δημοκρατία μπορεί να ξεπηδήσει αυτή την στιγμή. Πρέπει η Ντόρα Μπακογιάννη να κάνει αυτή την κίνηση τώρα! Πρέπει να μαζέψει δέκα δεκαπέντε αξιόλογα στελέχη και να βρει νέους ανθρώπους, άφθαρτους να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της. Τα παλιά αυτά στελέχη να ψήσουν τους καινούργιους στην πολιτική χωρίς όμως να τους διαφθείρουν.
Φυσικά αυτό το νέο κόμμα δεν θα είναι κόμμα άμεσης εξουσίας. Αλλά θα μπορέσει να πετάξει τα δίχτυα του μακριά. Και δεξιά και αριστερά και να φέρει στους κόλπους του ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν στο να στηθεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό.
Μια τέτοια κίνηση θα έπαιρνε με το μέρος της μέρος του ΠΑΣΟΚ και φυσικά πολύ περισσότερους οπαδούς της ΝΔ από όσους την ψήφισαν. Θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να κάνει πολύ καλύτερη κριτική στην κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας το βαθύ ΠΑΣΟΚ και παράλληλα να βρίσκεται σε μια πραγματική τροχιά εξουσίας για της επόμενες εκλογές. Όχι φυσικά σαν πρώτο κόμμα αλλά πιθανότατα σαν τρίτο μετριοπαθές κόμμα με νέες ιδέες και νέα δυναμική.
Η Ντόρα Μπακογιάννη λοιπόν έχει στα χέρια της αυτή την στιγμή την ικανότητα να φτιάξει την μαγιά του νέου πολίτικου σκηνικού στην Ελλάδα. Έχει την δυνατότητα να κάνει κάτι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε πρωθυπουργό, υπουργό ή αρχηγό κόμματος. Έχει την ικανότητα να δώσει στον κόσμο ΕΛΠΊΔΑ και διέξοδο ώστε να σταματήσει την επερχόμενη κοινωνική έκρηξη που θα ισοπεδώσει τα πάντα. Γιατί κακά τα ψέματα έχουμε τεράστια προβλήματα στο κράτος αυτό αλλά έχουμε και πολλά καλά που αξίζουν να κρατηθούν και να παραμείνουν.
Περιμένουμε λοιπόν… Δώστε μας την ελπίδα για μια νέα Ελλάδα. Και να είστε σίγουροι όλοι ότι και άλλοι θα ακολουθήσουν. Γιατί δεν το τολμά;

Δεν υπάρχουν σχόλια :