Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Ούτε να τον… βλέπουν!!!



Μετά την κρίση του 1992 και την κατ’ εντολήν Καραμανλή αποπομπή του από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Αντώνης Σαμαράς δεν τόλμησε να δρασκελίσει ξανά τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου… Αυτή ήταν η "ποινή" του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αλαζόνα και επικίνδυνο πολιτικάντη που επιχείρησε να «παίξει» μικροπολιτικά με τα κρίσιμα εθνικά μας ζητήματα.
Τώρα πια ο Αντώνης Σαμαράς, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μπορεί να… εισέρχεται πλέον στο Μέγαρο της Ηρώδου Αττικού, όμως φαίνεται ότι οι μνήμες και τα βιώματα του παρελθόντος τον κάνουν να αισθάνεται αρκετά… άβολα… Γι’ αυτό και, ενώ έδωσε, ως όφειλε, το «παρών» στην καθιερωμένη ετήσια δεξίωση του Προέδρου για το διπλωματικό σώμα, φρόντισε σύντομα να… την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, αποφεύγοντας τα «πηγαδάκια» και τις γόνιμες πολιτικές συζητήσεις, με μοναδική εξαίρεση τον «εξάδελφο» Γερουλάνο.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους το «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στο Σαμαρά και τον Επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αφού απέφυγαν οποιαδήποτε συνάντηση ή έστω τυπική χειραψία… Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που επιμελώς απέφυγε οποιοδήποτε «τετ-α-τετ» με τον εσωκομματικό της αντίπαλο, γεγονός στο οποίο επικεντρώθηκε το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.
Κάποιοι θα καταλογίσουν, ως συνήθως, ευθύνες στο «μητσοτακέϊκο» που δήθεν «δεν σέβεται» το «λαοπρόβλητο» αρχηγό… Όμως τα πράγματα δεν είναι καθόλου όπως μπορεί να φαίνονται. Ο κ. Σαμαράς με πράξεις και παραλείψεις του έχει αποδείξει ότι δεν αξίζει ούτε το σεβασμό ούτε την τιμή που κανονικά θα έπρεπε να αποδίδονται στο αξίωμά του, τέταρτο στην ελληνική πολιτειακή ιεραρχία.
Οι ανοίκειες συκοφαντικές επιθέσεις που εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να εξαπολύονται από μιντιακούς και διαδικτυακούς εγκαθέτους του συστήματος Σαμαρά ενάντια στον Ψηλό και τη Ντόρα (π.χ. antinews, Veto, Πρώτο Θέμα, Έθνος, κλπ) δεν αφήνουν κανένα περιθώριο καλής θέλησης και συνδιαλλαγής με τον πρακτορίστικο και νοσηρό νεοδεξιό και νεοφασιστικό εσμό που έχει καταλάβει τη Νέα Δημοκρατία!
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι το «ξένο σώμα» στη Νέα Δημοκρατία και οι καθημερινές διαφοροποιήσεις των επιφανέστερων αγωνιστών της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στη ρεβανσιστική και «ψυχανώμαλη» πολιτική του αυτό καταδεικνύουν. Ο κ. Σαμαράς οδηγεί τη Μεγάλη Κεντροδεξιά Παράταξη στη ραγδαία συρρίκνωση, τη διάλυση, την περιχαράκωση. Οι από γελοίοι (Μιχαλολιάκος, Μανώλης, Παπακώστα, κλπ) έως «επικίνδυνοι» (Λαζαρίδης, Μουρούτης, κλπ) τύποι που συγκροτούν τους «πραιτοριανούς» του συστήματός του εγγυώνται ένα και μόνο πράγμα: τη βαθειά, μακρά και με άδηλο τέλος κρίση στην ελληνική Κεντροδεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :