Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

"Ζητώ συγνώμη από τον κ.Ρουσόπουλο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά αρχιλαμόγιο!"

Ένταση προκλήθηκε κατά την συζήτηση της αγωγής που κατέθεσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος εναντίον των δημοσιογράφων Γιώργου Βλάχου, Γιάννη Ντάσκα και Γιώργου Αυτιά για συκοφαντική δυσφήμηση.

Οι τρεις δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι σε εκπομπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου είχαν αποκαλέσει τον τότε υπουργό Επικρατείας “λαμόγιο”. Ο κ. Ρουσόπουλος ζητά αποζημίωση ύψους 1.200.000 ευρώ (300.000 από τον κάθε δημοσιογράφο) για ηθική βλάβη, καθώς υποστηρίζει ότι ακούστηκαν συκοφαντικοί γι΄αυτόν ισχυρισμοί που έβλαψαν την τιμή και την υπόληψή του, σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση, πριν και μετά την είσοδό του στην πολιτική.

Ζητώντας τον λόγο ο Γ. Βλάχος είπε: "Ζητώ συγνώμη από τον κ.Ρουσόπουλο. Δεν είναι λαμόγιο, αλλά...
αρχιλαμόγιο”.

Αξιοσημείωτο είναι πως μάρτυρας υπεράσπισης του Θ. Ρουσόπουλου είναι ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλογλου.

Σύμφωνα με τον Τάσο Τέλογλου, ο πρώην υπουργός Επικρατείας έχασε χρήματα από την ενασχόλησή του με την πολιτική, καθώς όταν εργαζόταν στο Mega ήταν δεύτερος στη μισθολογική πυραμίδα των δημοσιογράφων του καναλιού. Όπως είπε, το 1998 ο Θ. Ρουσόπουλος κέρδιζε 3-4 φορές περισσότερα χρήματα απ’ ότι ένας βουλευτής και ο μισθός ανερχόταν στα 4 εκατομμύρια δραχμές το μήνα.

Όσον αφορά στα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού, ο Τάσος Τέλογλου τόνισε πως από τη στιγμή που ασχολήθηκε με την πολιτική, ο Θ. Ρουσόπουλος απέκτησε δύο σπίτια, ένα στο Ψυχικό και ένα στην Πάρο. Επεσήμανε δε ότι οι δημοσιογράφοι που συμμετείχαν στην εν λόγω εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, δεν είχαν διασταυρώσει τα στοιχεία, σημειώνοντας πως ήταν ήδη εν γνώσει τους η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο τότε υπουργός Επικρατείας σχετικά με την περιουσιακή του κατάσταση. Έκρινε δε ότι τα όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή ήταν «υπέρβαση του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος ενός δημοσιογράφου με τρόπο μη καθαρό επαγγελματικά».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης του Γ. Αυτιά κατέθεσε ο Γιάννης Παπαγιάννης, που τόνισε ότι ήταν υποχρέωση των δημοσιογράφων να ασχοληθούν με τον τρόπο που αποκτήθηκε η περιουσία Ρουσόπουλου καθώς εκείνη την περίοδο μόλις είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Τόνισε δε ότι ο Alpha μπήκε στο στόχαστρο του πρώην υπουργού, γιατί ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός που ουσιαστικά ξεκίνησε την έρευνα για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Εκ μέρους του κ. Βλάχου κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Σάββας Τσιτουρίδης ο οποίος με την έναρξη της κατάθεσής του τόνισε ότι δεν είναι μάρτυρας κατηγορίας κανενός. Χαρακτήρισε άδολο και με υψηλή κοινωνική ηθική τον Γιώργο Βλάχο και υποστήριξε ότι στην επίμαχη εκπομπή έκανε μία κριτική, λέγοντας ότι ένα πολιτικό πρόσωπο που φέρεται να πλουτίζει κατά την διάρκεια της πολιτικής διαδρομής του αποτελεί πρόβλημα.

Όπως είπε, όταν ξεκίνησαν τα πρώτα δημοσιεύματα για την περιουσιακή κατάσταση του κ. Ρουσοπουλου δεν προάσπισε τον εαυτό του στρεφόμενος κατά των δημοσιευμάτων. Απαντώντας σε ερώτηση αν έχει διευκρινιστεί πλήρως το ζήτημα της παρούσας περιουσιακής κατάστασης του κ. Ρουσόπουλου, ο Σάββας Τσιτουρίδης απάντησε: "Αν οι πολιτικοί είχαμε δώσει στέρεες απαντήσεις θα περνούσαμε καλύτερα σήμερα".

Από την πλευρά του Alpha κατέθεσε ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος ο οποίος ανέφερε πως στην επίμαχη εκπομπή οι δημοσιογράφοι έκαναν πολιτικά σχόλια και αναλύσεις για όσα επί πολύ καιρό όπως είπε είχαν βασανίσει την επικαιρότητα. Υποστήριξε ότι στην επίμαχη εκπομπή έγινε μια βαθύτατα πολιτική κριτική στο φαινόμενο και όχι στο πρόσωπο Ρουσόπουλος."Υπάρχει σημαντική διαφορά στην περιουσιακή κατάσταση του κ. Ρουσόπουλου από οταν μπήκε στην πολιτική", είπε.

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :