Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009

Η άτυπη συγκυβέρνηση George+Antonis και οι στρατηγοί της κόκκινης γραμμής στην οικονομία.

Υποστηρικτές του σχεδίου της άτυπης συγκυβέρνησης Παπανδρέου-Σαμαρά εμφανίζονται όλοι αυτοί που γκρέμισαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Στη συνέχεια για να ολοκληρώσουν το σχέδιο της πλήρους κυριαρχίας τους στήριξαν με κάθε μέσο την εκλογή Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ.
Ο κύκλος των συμφερόντων που εξυπηρετεί η περίεργη συγκυβέρνηση αρχίζει να γίνεται κάτι παραπάνω από εμφανής. Κάνει κρα σε όλα τα επίπεδα.
Σε λίγους μήνες θα έχει περάσει και στην πράξη.
Ο Σαμαράς θα στηρίζει τον Παπανδρέου σε όλα τα νομοσχέδια που θα είναι ζωτικής σημασίας για την άρχουσα οικονομική τάξη. Ή θα αντιδρά χλιαρά για να μπορούν οι εφημερίδες και τα δίκτυα της δεξιάς να κάνουν λόγο για ισχυρή αντιπολίτευση. Να περιγράφεται η πολιτική της ΝΔ ως ισχυρή και «εθνική».
Η άρχουσα τάξη εμφανίζεται διατεθειμένη να αντέξει τα εθνικιστικά παραληρήματα των στρατηγών της Ρηγίλλης, να προσέχει όμως ο Αντώνης μην προχωρά πέραν της κόκκινης γραμμής που οι άρχοντες της οικονομίας έχουν ορίσει. Όποιος υπερβαίνει τις κόκκινες κουκίδες θα τον περιμένουν παγίδες με μπανανόφλουδες. Στην κοινή εξωθεσμική αυτό σημαίνει ότι θα πέφτουν ένα ένα τα στελέχη του George+Antonis που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Δεν τους εξυπηρετούν δηλαδή όπως πρέπει. Και μη νομίζετε ότι είναι τόσο αθώοι και τόσο άσπιλοι οι στρατηγοί και των δύο επιτελείων.
Τα στελέχη και στους δύο πυρήνες εξουσίας είναι απολύτως εκβιάσιμα. Γι’ αυτό βρίσκονται εκεί. Οι καρχαρίες των οικονομικών κέντρων, τους επιτρέπουν να περάσουν τις πόρτες της εξουσίας, μόνο όταν έχουν λερωμένη τη φωλιά τους. Για να μπορεί να πηγαίνει η δουλειά ρολόι. Χωρίς κομπολόι εννοείται. Οι εκπλήξεις υπάρχουν κυρίως στο επιτελείο του Σαμαρά όπου οι στρατηγεύοντες έχουν επιλεχθεί ένας ένας. Για να μπορεί να γίνει πράξη η άτυπη συγκυβέρνηση, χωρίς να κινδυνεύει το σύστημα των συμφερόντων.
Όλα όσα λένε οι διάφοροι δημοσιογραφίσκοι των σαρκοφάγων εντύπων για τη σωτηρία της ...... Ελλάδας αποτελούν πονηρές εφευρέσεις της διαπλοκής. Το σύστημα Πασόκ ζει και αναπνέει μέσα στη διεφθαρμένη διαπλοκή. Αποτελεί πρόκληση για τους οικονομικούς μηχανισμούς να εκπαιδεύσουν και όλες τις Ρίτες της Δεξιάς. Στο αλισβερίσι χρήματος, εξουσίας και αναδιανομής (προς τα πάνω), είναι αλήθεια ότι ο Καραμανλής φοβόταν να κάμει το μεγάλο βήμα. Δεν ήταν καλός μαθητής. Όπως και σε πολλούς άλλου τομείς ήταν ανεπίδεκτος. Οι εξουσιάζοντες την οικονομία της χώρας ξέρουν ότι με το Σαμαρά θα είναι ευκολότερα τα πράγματα μια και ο Αντώνης έχει παίξει και στο παρελθόν σπουδαίο ρόλο στα παιχνίδια αναδιανομής της πολιτικής εξουσίας. Αποκεφαλίζοντας το Μητσοτάκη και προσφέροντας ένα από τα μεγαλύτερα δώρα ever στο πλούσιο τραπέζι της ολιγαρχίας .
Τα οικονομικά κέντρα δεν ξεχνάνε ποτέ τους ανθρώπους τους. Τους δίνουν πάντα νέες ευκαιρίες, αρκεί και οι άνθρωποί τους να εκπαιδευτούν κατάλληλα. Αν τα κέντρα αυτά ενδιαφέρονταν για τη σωτηρία του τόπου θα είχαν πριν ένα χρόνο υιοθετήσει την πραγματικότητα, πέραν πάσης αμφιβολίας, της παγκόσμιας κρίσης. Αντιθέτως διαβεβαίωναν τον ελληνικό λαό ότι οι Καραμανλής ψεύδεται, απέτυχε και καταφεύγει στο επιχείρημα της παγκόσμιας κρίσης για να δικαιολογήσει την αποτυχία του. Όλοι θυμόμαστε το μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων που δέχονταν η προηγούμενη κυβέρνηση από τη στιγμή που ο Καραμανλής παραδέχτηκε την ύπαρξη προβλήματος στο παγκόσμιο πιστωτικό σύστημα.
Σήμερα η παγκόσμια οικονομία οδεύει ακάθεκτη στην τρίτη παγκόσμια φούσκα. Μετά την κρίση στα χρηματιστήρια και την κρίση στο πιστωτικό σύστημα, έρχεται η φούσκα στα ομόλογα. Η χώρα που κινδυνεύει να χτυπηθεί χωρίς κανένα έλεος από την τρίτη φούσκα θεωρείται ότι είναι η Ελλάδα. Οι άρχοντες της οικονομίας αντί να προσπαθούν να θωρακίσουν τη χώρα, κατοχυρώνουν θέσεις γύρω από το κρατικοδίαιτο φαγοπότι, κινούμενοι από άκρως εγωιστικά κίνητρα της δικής τους αυτοσυντήρησης. Έτσι έχουν μάθει. Την κρίση θα την πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός. Το Γιωργάκη θα τον χορεύουν στο ταψί και ο Σαμαράς τη μια θα το παίζει νηστικό αρκούδι και την άλλη θα του λένε:«μόνος σου χόρευε όσο θέλεις πήδα». Τότε θα παραληρεί για τα Σκόπια, τους μετανάστες και τους μουσουλμάνους της Θράκης ή τους Τούρκους πέραν του Αιγαίου. Αυτορυθμίζοντας φυσικά τις εξάρσεις του και ανανεώνοντας κατά περίσταση την γκαρνταρόμπα των συμβούλων του. Ρόλο ρυθμιστή θα έχουν το «ΕΘΝΟΣ» του Μπόμπολα και το «ΘΕΜΑ» του Αναστασιάδη. Εκτελεστής θα είναι «Τα ΝΕΑ» και cleaners έχουν αναλάβει οι θεωρούμενες ως δεξιές εφημερίδες!...!

Δεν υπάρχουν σχόλια :