Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Δολοφονία με πολλά ερωτήματα

Πλήθος ερωτήματα εγείρει η στυγερή δολοφονία του 37χρονου δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια χθες τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Πίσω από τη δολοφονία κρύβεται, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», μέλη της οποίας με τα ίδια όπλα είχαν δολοφονήσει τον αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα στα Πατήσια τον Ιούνιο 2009.
Η άγρια δολοφονία είχε «προαναγγελθεί» πριν από ένα χρόνο σε προκήρυξη - παραλήρημα της «Σέχτας» για την επίθεσή της στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. Ο Σωκράτης Γκιόλιας είχε στοχοποιηθεί επανειλημμένα από αντιεξουσιαστές μέσω του Διαδικτύου κυρίως λόγω της εμπλοκής του ονόματός του με το ανώνυμο ιστολόγιο «troktiko». Μάλιστα, τον περασμένο Απρίλιο το όνομα και η φωτογραφία του είχαν δημοσιοποιηθεί μαζί με .......

....... άλλα ονόματα «επικηρυγμένων» δημοσιογράφων σε γνωστή αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα.
Στελέχη της Aντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο χθεσινός στόχος επιλέχθηκε ενδεχομένως γιατί ήταν εύκολα προσβάσιμος. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται καταζητούμενοι τρομοκράτες να συμμετείχαν στην οργάνωση της χθεσινής δολοφονίας. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές παραδέχονται ότι η ΕΛ.ΑΣ. διαθέτει ελάχιστα στοιχεία για τη «Σέχτα Επαναστατών», αν και πιστεύεται ότι τα μέλη της έχουν σχέσεις με παράγοντες του οργανωμένου εγκλήματος.


ΣXETIKA ΘEMATA

Η βαλλιστική δείχνει «Σέχτα», λέει η ΕΛ.ΑΣ. _(...EΛΛAΔA...)
Υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος η ανωνυμία των μπλογκ_(...EΛΛAΔA...)

Δεν υπάρχουν σχόλια :