Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Το εύκολο έργο του Σαμαρά

Ο "Mr Συναίνεση" Αντώνης Σαμαράς

Από την περιπετειώδη και περίεργη εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είναι διατεθειμένος να κάνει "ουσιαστικό διάλογο" και όχι στείρα αντιπολίτευση.


Η στάση του Αντώνη Σαμαρά θα κριθεί φυσικά από...
την ιστορία, ωστόσο είναι πέρα για πέρα σίγουρο ότι τουλάχιστον τις εντυπώσεις ξέρει να τις κλέβει!


Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε και στις εσωκομματικές εκλογές, όπου τελικά αρκετός κόσμος της ΝΔ πίστεψε ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο εκφραστής του λαού και της βάσης..., χρειάστηκε ασφαλώς και ο επίμονος αγώνας των ΜΜΕ και της Ρηγίλλης για να προβληθεί με έμφαση όλο αυτό το επικοινωνιακό τρικ, όμως τελικά το κατάφεραν!


Το εύκολο έργο του Σαμαρά αφορά την πολιτική και αντιπολιτευτική στάση της Νέας Δημοκρατίας στα μεγάλα θέματα της χώρας.


Η οικονομική κατάσταση, το ασφαλιστικό και η ανεργία είναι μεγάλα και καυτά θέματα και ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει καλά.


Σε καμία περίπτωση δεν θα υπερασπιστεί το έργο της προηγούμενης Κυβέρνησης του Καραμανλή. Θέλει να πάρει σαφείς αποστάσεις από οτιδήποτε θυμίζει Καραμανλή και αυτό το βλέπουμε από τις πρώτες μέρες της ηγεσίας του.


Ο Αντώνης Σαμαράς θα βάλει τον "αυτόματο πιλότο" και θα εξαπολύει επιθέσεις στο ΠΑΣΟΚ μόνο για Εθνικά θέματα ή για θέματα στα οποία η στάση του ΠΑΣΟΚ θα είναι κραυγαλέα αντίθετη και οι αντιδράσεις από τις κοινωνικές ομάδες πολύ μεγάλες.


Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δύσκολο έργο μέσα στο κόμμα αφού μετά από το "κόψιμο" των "Ντορικών" αλλά και την τοποθέτηση των "δικών του παιδιών", τώρα υπάρχει και η "β φάση" που αφορά τους ανθρώπους του Καραμανλή.


Ο αρχηγός της ΝΔ θέλει να τους περιορίσει και να τους αφήσει εκτός "συνδιοίκησης" στη Ρηγίλλης κι αυτό είναι το δύσκολο έργο που τον περιμένει.


Ας μην περιμένουμε λοιπόν σπουδαία αντιπολίτευση! Πλέον υπάρχει και ο "πολιτικός πολιτισμός"!



Δεν υπάρχουν σχόλια :