Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς αφήνει ακάλυπτο τον Κακλαμάνη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κακλαμάνης βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση. Θα περίμενε κανείς ότι η νέα ηγεσία της ΝΔ, η οποία κόπτεται για την …. ενότητα και τη μεγάλη κεντροδεξιά θα τον κάλυπτε από τις απαράδεκτες επιθέσεις που δέχεται. Η πολιτική των προσλήψεων στο εργατοτεχνικό προσωπικό των οργανισμών αυτοδιοίκησης ανατράπηκε το 1996. Για την ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, υποχρεωθήκαμε έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης να περιορίσουμε δραστικά τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Διαφορετικά δεν επρόκειτο να περάσουμε ποτέ στη ζώνη της ΟΝΕ. Έτσι όμως προκλήθηκε το μακροχρόνιο πρόβλημα και στους υπάλληλους καθαριότητας σε όλους τους ΟΤΑ. Αυτή η πρακτική βόλευε και το ελληνικό κράτος και τις προοπτικές του.
Η κυβέρνηση Σημίτη αποφάσισε για αυτή την κατηγορία προσωπικού να μην εγκρίνει προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό αλλά συμβάσεις έργου και εργασίας που ανανεώνονταν για πολλά χρόνια. Η πολιτική αυτή είχε ως αποτέλεσμα ακόμα και το διορισμό αναπήρων, στην αποκομιδή σκουπιδιών, προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ!...! αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις τελικά έμεναν κενές. Αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στο σημερινό χάλι.
Η κυβέρνηση υπολογίζει ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι Νεοδημοκράτες και πιστεύει ότι με δεδομένη τη σιωπή της Ρηγίλλης μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη την πολιτική του πογκρόμ που έχει κηρύξει στους υπαλλήλους που δεν ανήκουν στα συνδικαλιστικά της όργανα. Ταυτόχρονα στοχεύουν και ο Γιωργάκης και ο Αντωνάκης στην ανατροπή του Κακλαμάνη. Νε οποιοδήποτε κόστος. Ο Σαμαράς αδιαφορεί αν θα πέσει ο Δήμος στα χέρια του Πασόκ. Αρκεί να πέσει ο ανεπιθύμητος Νικήτας. Έτσι δημιουργήθηκε η αντισυνταγματικότητα στην ανανέωση των συμβάσεων έργου! Μια απόλυτη συμπαιγνία Μαξίμου-Ρηγίλλης. Στόχος να δημιουργηθεί πρόβλημα στην εικόνα της πόλης, πρόβλημα στην εικόνα Κακλαμάνη και να χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες συμβασιούχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :