Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Είμαστε υπεύθυνοι...

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο πρακτορείο Reuters είπε ότι η Ελλάδα είναι μια υπεύθυνη χώρα (κοίτα τι μαθαίνει κανείς) και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την μείωση του δημοσιονομικού της ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ εντός των επόμενων 4 ετών.

Ο Παπανδρέου είπε συγκεκριμένα: «Μπορώ να πω ότι είμαστε... μια υπεύθυνη χώρα και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας. Είμαστε μια νέα κυβέρνηση, έχουμε νέα εντολή και η εντολή είναι για αλλαγή, συνεπώς προχωράμε πάνω σε αυτό. Ο κόσμος μας στηρίζει απόλυτα. Μειώνουμε το έλλειμμα με συστημικές αλλαγές και σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό μέσα σε τέσσερα χρόνια. Πρόκειται για ένα πολύ ξεκάθαρο πρόγραμμα και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε».

Για το σενάριο της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα (και να υπήρχε σιγά που θα το έλεγε, αλλά μάλλον δίκιο έχει).

Τέλος ο κ. Παπανδρέου είπε ότι δεν περιμένει δώρα από την Ε.Ε. αλλά μια δίκαιη μεταχείριση (έχουν αγανακτήσει όμως οι άνθρωποι με εμάς, δηλαδή με τις κυβερνήσεις μας).


http://www.mediasoup.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :