Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Άδικα χαίρονται στου Σαμαρά

Ο λόγος για τη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό του Mega. Ουσιαστικά το πολιτικό σκηνικό παρέμεινε απαράλλακτο. Η κυβέρνηση διανύει την περίοδο χάριτος που δικαιούται και λόγω των προβλημάτων που παρέλαβε φαίνεται θα πάει μακριά η βαλίτσα. Ο λαός έχει συνειδητοποιήσει ότι για τα προβλήματα φέρει τεράστιες ευθύνες για τη διόγκωση του χρέους και επιρρίπτει ανικανότητα στο κυβερνητικό σχήμα του προηγούμενου πρωθυπουργού και η υπάρχουσα απαισιοδοξία ενθυλακώνεται στα θετικά της νέας κυβέρνησης και απελευθερώνουν τις περαιτέρω κινήσεις της. Το μόνο στοιχείο που μεταβάλλεται είναι τα ελαφρώς αποδυναμωμένα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Πράγμα που δε σημαίνει τίποτα προς το παρόν μια και ο Σαμαράς τυγχάνει μεγάλης συμπάθειας στον αμετανόητο κόσμο της ακροδεξιάς που χαρακτηρίζεται από σκληροπυρηνικές απόψεις!

Στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά παρουσιάζονται σχεδόν πανομοιότυπα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου, με μόνο τα ποσοστά του ΛΑΟΣ:το 38,2% του δείγματος δηλώνει ότι θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, το 30,3 Νέα Δημοκρατία, το 6,6% ΚΚΕ, το 4% ΛΑΟΣ, το 3,8% ΣΥΡΙΖΑ και το 2,1% Οικολόγους-Πράσινους.
Η θετική αξιολόγηση της ανάδειξης του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ είναι αναμενόμενη αν και τα ποσοστά σε αυτό το ερώτημα είναι μικρότερα από
αντίστοιχες καταμετρήσεις στις αλλαγές σε άλλα κόμματα, όπως όταν άλλαξε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ‘η του ΣΥΡΙΖΑ! Το χαρακτηριστικότερο πάντως στοιχείο είναι οι αξιολογήσεις των κομμάτων. Το 36,6% του δείγματος βλέπει θετικά το ΠΑΣΟΚ και το 46,3% το βλέπει αρνητικά, ενώ το 59,2% έχει αρνητική γνώμη για τη ΝΔ και το 19,6% θετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :