Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης είναι τα χειρότερα στην Αμερική


Παρά τις προσπάθειες για καλυτέρευση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, τα τρία μεγάλα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, είναι χαρακτηρισμένα ως τα χειρότερα της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία των 9 πρώτων μηνών της φετινής χρονιάς όπου σύμφωνα με αυτά, τα τρία αεροδρόμια του «μεγάλου μήλου» κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις σε καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατών, ανάμεσα στα 31 μεγαλύτερα και πολυσύχναστα αεροδρόμια των ΗΠΑ.
Κατά τους ειδικούς – το 2007- τα τρία τέταρτα των καθυστερήσεων σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, οφείλονταν σε προβλήματα που εμφάνιζαν τα τρία Νεοϋορκέζικα αεροδρόμια.Αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως την Ημέρα των Ευχαριστιών φέτος θα υπάρχει μειωμένη κίνηση επιβατών σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές και γι’ αυτό εκφράζονται ελπίδες για λιγότερες καθυστερήσεις.
Πάντως το εγγύς μέλλον δεν προβλέπεται ρόδινο για τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης μιας και δεν υπάρχουν μελέτες για δημιουργία νέων αεροδιαδρόμων που θα μπορούσαν να αποφορτίσουν την εναέρια κίνηση, όπως έγινε πρόσφατα σε Ατλάντα, Σικάγο, Βοστώνη, Σιάτλ και Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια :