Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Το παρασκήνιο πριν από το βέτο στο Βουκουρέστι

Τα Wikileaks για το Σκοπιανό
Γκρούεφσκι : «Αν ήμουν ο Καραμανλής και δεν έβαζα βέτο, θα έδινα την παραίτησή μου».
Το πολυδαίδαλο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, τον τελευταίο χρόνο πριν από τη Σύνοδο Κορφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, στο «τρίγωνο» Αθήνας - Ουάσιγκτον - Σκοπίων, αποκαλύπτεται από τα τηλεγραφήματα.

Στις 31 Μαΐου 2007, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, συντάσσει μακροσκελές σημείωμα, στο οποίο καταγράφει στροφή της 


ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. «Η ΥΠ.ΕΞ. Μπακογιάννη, κατά την επίσκεψή της τον Μάρτιο στην Ουάσιγκτον, σηματοδότησε (αλλά δεν δήλωσε ξεκάθαρα) στροφή από τη μακρά δέσμευση της Ελλάδας στην Ενδιάμεση Συμφωνία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Ελλάδα δεν θα επικυρώσει την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, εάν το θέμα της ονομασίας παραμένει ανεπίλυτο. Προσφάτως, με δημόσιες δηλώσεις τους, Μπακογιάννη και Καραμανλής συντάσσονται σε αυτή τη γραμμή», αναφέρει ο Αμερικανός πρέσβης, ο οποίος προσθέτει ότι η ελληνική πλευρά πιστεύει ότι «μόνο οι ΗΠΑ έχουν την ικανότητα να αναγκάσουν την ΠΓΔΜ σε συμβιβασμό». Ο κ. Ρις εκτιμά ότι, παρά τη μεταβολή στάσης της, «η Αθήνα δεν πρόκειται στο τέλος να προβάλλει αντιρρήσεις σε ένταξη με την ονομασία FYROM», ότι η αλλαγή στάσης σχετίζεται με προεκλογική σκοπιμότητα και «μετά τις εκλογές οι τόνοι θα χαμηλώσουν».
Λίγους μήνες αργότερα, στις 22 Οκτωβρίου του 2007, σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, που συντάσσεται από τον Τομ Κάντριμαν, η ελληνική «στρατηγική» στο θέμα της ονομασίας περιγράφεται ως διατύπωση προς τις ΗΠΑ του αιτήματος να «διορθώσουν» το πρόβλημα ασκώντας πίεση προς την ΠΓΔΜ, προκειμένου να αποδεχθεί αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας. «Αν και επαναλαμβάνουμε στους Ελληνες ότι θα πρέπει να αποκτήσουν στρατηγική πάνω στο θέμα και όχι απλά προσέγγιση, ίσως θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν είναι ικανοί για κάτι περισσότερο», αναφέρεται στο τηλεγράφημα.

Στο ίδιο σημείωμα, αφού επισημαίνεται ότι «δεν βλέπουμε πιθανότητα συμφωνίας σε λύση μέχρι τον Απρίλιο», περιλαμβάνεται πρόταση να προωθήσουν οι ΗΠΑ ένα «πακέτο κατανόησης» μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, το οποίο θα περιλαμβάνει κοινή δήλωση επαναβεβαίωσης των βασικών σημείων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, δήλωση «για σεβασμό υπαρχόντων συνόρων, αποποίηση εδαφικών διεκδικήσεων από την

στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα αρνήθηκε την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία γιατί δεν είχε επέλθει λύση στο θέμα της ονομασίας. ΠΓΔΜ, καθώς και αποκήρυξη, επίσης από την ΠΓΔΜ, οποιουδήποτε ρόλου στα εσωτερικά άλλης χώρας για την προστασία δικαιωμάτων των πολιτών εκεί». Το «πακέτο» θα περιελάμβανε, επίσης, «συμφωνία ανάμεσα στα δύο μέρη ότι η πρόσκληση του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ θα συνδυαστεί με παραίτηση από οποιαδήποτε απόπειρα να αλλάξει η ονομασία σε οποιονδήποτε διεθνή οργανισμό». Η τελευταία αυτή πρόταση, όπως αναφέρεται, αφορά τις ανησυχίες της Ελλάδας ότι τα Σκόπια σκοπεύουν να προσφύγουν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με αίτημα την αναγνώριση της συνταγματικής ονομασίας.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2008, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρούεφσκι, φέρεται σίγουρος ότι η Αθήνα θα εμποδίσει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ. Οπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, ο Γκρούεφσκι θεωρεί ότι η Αθήνα με τους χειρισμούς της δεν έχει περιθώρια για ελιγμούς και συμβιβασμό. «Αν ήμουν ο Καραμανλής και δεν έβαζα βέτο στο Βουκουρέστι, θα έδινα την παραίτησή μου», αναφέρει χαρακτηριστικά. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Μιλοσόσκι, είχε προτείνει τα ονόματα «Ανεξάρτητη Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Κυρίαρχη Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ο ίδιος ο κ. Μιλοσόσκι, όπως καταγράφεται και πάλι σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στα Σκόπια, τον Μάρτιο του 2008, επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να πιέσουν την Ελλάδα, προκειμένου να μεταβάλει στάση.

/ / Καθημερινή / / 

19 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Όλοι το ξέραμε ότι ο Σαμαράς έπαιζε ύποπτο ρόλο στην ιστορία των Σκοπίων, του ΟΤΕ, στις ήττες της ΝΔ στις εθνικές εκλογές και στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Όλοι τόχαν τούμπανο και οι Μητσοτάκηδες κρυφό καμάρι.
Αυτή τη στιγμή δεν συμφέρει τον Αντώνη και τα’ αφεντικά του τους Αμερικάνους, η αναμόχλευση του θέματος γιατί ο προδοτικός ρόλος του Σαμαρά δεν έχει τελειώσει.
Βρίσκεται μπροστά μας και η χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή και η πλήρης είσοδός μας στο ΔΝΤ.
Οι Αμερικάνοι θέλουν να βάλουν χέρι στη ζώνη του Ευρώ και να ελέγχουν τις εξελίξεις.
Με τον Αντώνη τον πράκτορά τους θα τα καταφέρουν.

Ανώνυμος είπε...

Είστε άθλιοι που κάθεστε και πιστεύετε τα βρώμικα ψέματα των ανυπόληπτων wikileiaks.
Ο Αντώνης θα νικήσει και θα βγει καβαλάρης και από αυτή τη μάχη της λάσπης που εκτοξεύεται εναντίον του.
επιτέλους καταλάβετε ότι δεν μπορείτε να σταματήσετε τη νίκη του φωτός και της αλήθειας.
Ήρθε η ώρα.
Η μέρα που θα σημάνουν τα σήμαντρα του Έθνους είναι κοντά.

Ανώνυμος είπε...

Έρχεται η μέρα αδέρφια.
Πλησιάζει η ώρα!
Ο Αντώνης επιτέλους Αρχηγός Πρωθυπουργός της Ελλάδος και Όλων των Καθαρών Ελλήνων.
Ο Αντώνης επιτέλους θα σκεπάσει κάτω από τη γαλανόλευκη τους γνήσιους δεξιούς Έλληνες.
Επιτέλους το φως εκ φωτός θα θέσει στο περιθώριο των σκότος των Παπανδρέου και των Μητσοτάκηδων

Ανώνυμος είπε...

Το στραπάτσο που έχουν πάθει οι πράκτορες του αντινιους δε λέγεται. Ενώ πανηγύριζαν και ενορχήστρωσαν ολόκληρη wikileaks εκστρατεία κατά της Ντόρας, τώρα τα θεωρούν απάτη και αμελητέας αξίας. Λέγεται μάλιστα ότι έρχονται νέες αποκαλύψεις για τον Αντώνη που θα μας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό!

Ανώνυμος είπε...

Είστε το απόλυτο τίποτα μπροστά στο μεγαλείο της Φυλής μας και του Αντώνη Σαμαρά. Με τη στάση σας και τη συμπεριφορά σας θα πάτε άπατοι και θα γελάμε μαζί σας. δεν έχετε καταλάβει ότι δεν σας έστειλε σπίτι σας ο Πέτρος Μολυβιάτης και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά η βάση του ελληνικού λαού. Οι 970.000 ψηφοφόροι μας που ψήφισαν Αντώνη και ακολουθούν τα βήματα του μεγάλου Ηγέτη.
Εσάς ποιος σας ακολουθεί έ. Ποιος; Ο Σκυλακάκης και αυτός ο ανεκδιήγητος ο Κιλτίδης. Πάρτε και τον Χατζηγάκη, πάρτε και την Έλσα. Έτσι κι αλλιώς ξεγραμμένους τους έχουμε!
Άντε σπίτια σας ρε να ησυχάσει το Έθνος από σας. Άντε σπίτι σας να ησυχάσουμε όλοι μας.
Ουστ Μητσοτάκηδες που σας κάναμε ανθρώπους και μας βγάζετε και γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

Είστε όλοι σας πλαστογράφοι και αναξιόπιστοι.
Έγγραφα που αναφέρονται στον Σαμαρά δεν υπάρχουν στa Wikileaks και αν υπάρχουν είναι κατασκευασμένα από εσάς.
Μια είναι η λύση εκλογές να σας στείλει σπίτια σας ο ελληνικός λαός που ξέρει ότι μόνο με τον Αντώνη θα διαβούμε το Ρουβίκωνα της κρίσης. Με τον Αντώνη Αρχηγό πάμε στον κάμπο , το βουνό.
Όσα για τα wikleaks σας θα πάτε φυλακή μια και είναι ψεύτικα. Είστε πλαστογράφοι και θα σας βάλουμε φυλακή.

Ανώνυμος είπε...

Αρχηγέ Αντώνη ξύπνα στην έχουνε στημένη τα τσογλάνια και οι εχθροί του ελληνικού Έθνους.
Σκέψου να βγουν και άλλα έγγραφα εναντίον σου, όπως λένε εδώ μέσα;
Αντώνη ξύπνα και πάρε τη χατζάρα να σφάξεις τους προδότες του ελληνικού λαού.
Μην αφήσεις κανένα Μητσοτάκη!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν παίζει καθόλου CΙάκωβος στα έγγραφα των Αμερικανών; ο CIAκωβος ανήκε στις ίδιες υπηρεσίες που εξυπηρετούσε και ο Αντώνης ενώ πολλοί από τους σημερινούς σαμαρικούς έχουν περίεργες διασυνδέσεις με τον CIAkωβο.

Ανώνυμος είπε...

Οι έρευνες για τον Σαμαρά πρέπει να επεκταθούν στο 1991 οπότε και έπαιξε πολύ προδοτικό ρόλο στην διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Γιατί τότε ο μακεδονομάχος - υπερπατριώτης εθνικιστής Σαμαράς δεν έβαλε βέτο στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας τον Δεκέμβριο;

Η απάντηση είναι απλή.
Από τότε εξυπηρετούσε τα βρώμικα σχέδια των Αμερικανών στην περιοχή και έδινε πληροφορίες για τις σχέσεις Μητσοτάκη - Μιλόσεβιτς στην Πρεσβεία.
Από τότε πρόδιδε την Ελλάδα και γι' αυτό τον εκτιμούν οι Αμερικανοί και τον θεωρούν άνθρωπό τους!

Εξυπηρετούσε πάντα τα αμερικάνικα συμφέροντα στην χώρα μας και τα Βαλκάνια.
Ο Σαμαράς είναι προδότης και καλό είναι να θυμόμαστε πότε πότε το Γουδί!

Dimitri είπε...

Το θέμα με το ξεμπρόστιαγμα του Εθνικού ρουφιάνου είναι τόσο βαρύ που το καταλαβαίνεις από τα ζαλισμένα κοτόπουλα του antinews που έχουν βγεί στο δρόμο και κακαρίζουν όποια χαζομάρα τους έρχεται στο κεφάλι.

Τα ωραία θα έρθουν βέβαια όταν σκάσουν οι πληροφορίες για τον σκοτεινό ρόλο του Εθνικού ρουφιάνου ως υπουργού Εξωτερικών στις διαβουλεύσεις του 1990, που δημιούργησε το θέμα του ονόματος παραπέμποντας το αίτημα των Σκοπιανών στην επιτροπή Μπατεντέρ.

Υπομονή λοιπόν χαμερπείς ανώνυμοι υπάλληλοι του Μουρούτη. Τα ωραία έρχονται σύντομα.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρουμε αλήτες ντοράκια ότι έχει κλείσει η συμφωνία του ΓΑΠ με τα δεκανίκια του. Ξέρουμε ότι ετοιμάζετε συγκυβέρνηση με τον ΓΑΠ και με τις ευλογίες των ΑμερικανοΕυρωπαίων. Εμείς δεν θα σας αφήσουμε να ξεπουλήσετε τη χώρα στους Εβραίους, στους Άγγλους, τους Γάλλους και τους Αμερικάνους. Εμείς θα παλέψουμε μέχρι τελευταίας ρανίδος αίματος για να σώσουμ την Ελλάδα από τις ορέξεις σας. Ή ταν Ή επι τας. Εμπρός Αντώνη να τυος ξεσκίσουμε τους αλήτες που τολμούν και βάζουν το όνομά σου στο στόμα τους!

Ανώνυμος είπε...

Προς 14:09 _ Απάντηση:


Να ξέρεις ότι αυτοί επιμένουν ότι ο Σαμαράς δεν μπορούσε να κάμει τίποτα τότε το 1991 διότι ο ΥΠΕΞ Γερμανίας ο Χανς Ντίτριχ Γκένσερ δήλωνε την αμετάκλητη απόφαση της Γερμανίας να αναγνωρίσει την Σλοβενία – Κροατία άσχετα από τα βέτο που θα εκδηλώνονταν.
Οπότε αφού μονομερώς η Γερμανία είχε αναγνωρίσει την Κροατία δεν χρειάζονταν ο Αντώνης να αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια.
Είναι τόσο βρωμιάρηδες που την υπεράσπιση των συμφερόντων της; Ελλάδας όποτε θέλουν την μετράνε με επικοινωνιακά παιχνίδια και άλλοτε με πολιτική ουσίας!
Ότι δεν έκανε ο Αντώνης αναγκαστικά δεν το έκανε γιατί δεν του άρεσε να κάνει επικοινωνιακούς ελιγμούς αλλά μόνο γνήσια δεξιά πολιτική.
Είναι καραγκιόζηδες, όπως βλέπεις! Είναι πράκτορες του κώλου!

Ανώνυμος είπε...

Έρχονται και άλλες αποκαλύψεις για το Ρουφιάνο Σαμαρά.
Οέεεεοοοοοοοο!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο Αντώνης των Καθαρών Ελλήνων;;

Χα Χα!! Ο Αντωνάκης μόνο για το Αμέρικα κάνει!!

Άντε στο 20%!! Σαμαράς, ο αιώνιος σαχαλαμαράς..

Ανώνυμος είπε...

Έχουν πάθει τραλαλά αμόκ τα σαμαράκια.
Δεν μπορούν να χωνέψουν ότι έχουν μπλέξει με έναν Σαμαρά που δεν αντανακλά ούτε στο ελάχιστο τις προσδοκίες τους!

Ανώνυμος είπε...

NTOΡΟΚΟΜΜΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΔΝΤ. ΔΗΛ, ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ...ΧΕΙΡΑ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ. Ως ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΩΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΘΕΡΟΙ ΤΟΥ ΟΙΥ ΣΤΥΓΝΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ. ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΝΕΚΟΙ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. ΓΙΑΥΤΟ 2%. ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΟΛΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ. ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΟΥΒΕΛΟΥ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ : ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Σαμαρας ειχε τα ... καρυδια να πει το μεγάλο "ΟΧΙ" στο ξεπούλημα της Μακεδονίας από το Μητσοτάκη- ανθρωπο των ΗΠΑ. Και το πληρωσε με αποχη απο την πολιτικη 15 χρόνια. ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ. Είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" στο ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ. Κόντρα στις πιεσεις μέσα και έξω από τη χώρα απο το κατεστημενο. ΓΙΑΥΤΟ 850.000 έλληνες επελεξαν για ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΙΔΕΕΣ ΕΧΕΤΕ; ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ; Η ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΒΟΘΡΟ ; ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΝΤΟΡΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 2% ;Η ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

Ρε ξεφτίλες Σαμαράδες πόσες ασυναρτησίες θα πείτε ακόμα;; Ο αρχηγός είναι ο υπάλληλος των ΗΠΑ στην Ελλάδα..

Το κόμμα του πήρε μίζες από την Siemens και εσείς κακαρίζετε;; Με 20% θα πάρετε την οριστική μούντζα του λαού για τις αθλιότητες του ηγετίσκου σας..

Ευτυχώς που υπάρχει και ένας Παπανδρέου να σώσει την Ελλάδα από την διάλυση που εσείς φέρατε.