Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Διαξιφισμοί στη Βουλή για το Indymedia, μεταξύ Άδωνη Γεωργιάδη και Πανάρετου!


Αναπτύσσοντας την ερώτησή του ο κ. Γεωργιάδης είπε πως «το Indymedia είναι ένα πειρατικώς εκπεμπόμενο σάιτ, το οποίο εκμεταλλεύεται το άσυλο για να προχωρεί σε έκνομες πράξεις».
Ως παράδειγμα επικαλέστηκε ανάρτηση στην ιστοσελίδα αυτή, της ταυτότητας φοιτητή του ΛΑΟΣ, τον οποίο ξυλοκόπησαν κουκουλοφόροι στη Θεολογική Σχολή, του έκλεψαν το πορτοφόλι και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Η λεζάντα έγραφε «ιδού ο φασίστας, που δείρανε στη Θεολογική». Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέφερε ότι όταν επικοινώνησε με τον κ. Σφακιανάκη, εκείνος του γνωστοποίησε πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γιατί αρνούνται να συνεργαστούν οι πρυτανικές αρχές. Ύστερα από τηλεφώνημά του, ο Πρύτανης αφαίρεσε την ανάρτηση.
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ ανέγνωσε και κείμενο ανάρτησης στο Indymedia, το οποίο αναφέρεται στην επίθεση κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ και λέει «ήταν υπέροχο να τους βλέπεις να υποφέρουν από τα δακρυγόνα και να μην ξέρουν πού να πάνε». Ακόμη είπε ότι αναρτήθηκε στην ίδια ιστοσελίδα ο εμπρησμός του βιβλιοπωλείου του με φράσεις «τι ωραία που καίγεται το βιβλιοπωλείο του φασίστα».
Απαντώντας ο κ. Πανάρετος είπε πως θα ήταν λάθος να επικεντρωθεί στο να απαντήσει συγκεκριμένα για την ιστοσελίδα του Indymedia, γιατί θα κρινόταν το ζήτημα με βάση τις απόψεις, που εκφράζονται εκεί. Υπογράμμισε πως αν κριθεί ότι υπάρχει παράνομης και εγκληματικής φύσεως περιεχόμενο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αυτό χρήζει διερεύνησης από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ανεξάρτητα από το πού φιλοξενείται.
Είπε επίσης ότι στην περίπτωση του ηλεκτρονικού βήματος η εκ των πραγμάτων στάση του πανεπιστημίου είναι παγίως θετική, όπως π.χ. οι ιστότοποι των φοιτητικών οργανώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :