Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ο Σαμ είχε στηρίξει Παπουτσή στο Δήμο Αθηναίων και ήταν έτοιμος να συστρατευθεί με το Πασόκ.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2002, το Πασόκ κατέβασε τον Χρήστο Παπουτσή, απέναντι στην υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη. Τότε ο Χρήστος Παπουτσής θεώρησε ότι ήταν σωστό να κάνει «ανοίγματα αριστερά και δεξιά», αφού «θα έπαιρνε πρωτοβουλίες να συναντηθεί και με άλλους πολιτικούς χώρους». Εξεδήλωσε ενδιαφέρον να συναντηθεί με τους Δ. Αβραμόπουλο, Στ. Μάνο, Αντ. Σαμαρά και τον «αριστερό» Μπίστη...
Ένα χρόνο μετά ο Σαμ θεωρούνταν μήλον της έριδος μεταξυ ΝΔ και Πασόκ. Στις 26 Νοέμβρη 2003, ο «Ριζοσπάστης» αναφέρεται στην «έριδα» με τον σκωπτικό και παραστατικό τίτλο «ΞΕ…ΣΑΜΑΡΩΤΟΙ». Το άρθρο περιγράφει  τις φημολογίες για επερχόμενη κάθοδο του Αντώνη στις εκλογές με το Πασόκ. Ο Χρήστος Παπουτσής μάλιστα επιβεβαιώνει την υποστήριξη που του παρείχε ο Σαμαράς, στις δημοτικές εκλογές και λόγω της στενής τους συνεργασίας «αν θέλει να έρθει στο ΠΑΣΟΚ ας έρθει».
Μάλιστα λίγες μέρες μετά η φημολογία ήταν τόσο έντονη που εκλήθη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τότε, Χρ. Πρωτόπαππας, να απαντήσει για τη φημολογία, σχετικά με το αν ο Αντ. Σαμαράς είτε στελέχη της ΠΟΛ.ΑΝ. θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ (σ.σ.: σχετική φημολογία υπήρχε και για τον Γ. Σιμπιλίδη στο Κιλκίς). Αρνήθηκε να σχολιάσει τις συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια «για να μην υπάρξει παρεξήγηση»... Στην ενεργοποίηση Σαμαρά στα ψηφοδέλτια Πασόκ είχε αντιδράσει έντονα ο Χρυσοχοΐδης. Επανήλθε όμως ο Χρ. Παπουτσής και δήλωσε:«αφ' ενός ο Αντ. Σαμαράς τον υποστήριξε στις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα, και ότι αφ' ετέρου, εάν συμφωνεί με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να υπάρξει εκλογική συμφωνία μαζί του...»

Δεν υπάρχουν σχόλια :