Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Ο Σαμαράς το 2004 συζητούσε και με τον Καραμανλή και με το Γιώργο για δραστηριοποίηση του!


Περίπου δύο μήνες διήρκεσαν οι συνομιλίες Γιώργου – Αντώνη!
Ο Γιώργος Παπανδρέου στις εκλογές του 2004 είχε προσκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ και τον Αντώνη Σαμ. Η πρόσκληση δεν ήταν απλή φημολογία. Και στον φιλοπασοκικό τύπο είχαν γίνει πολλές νύξεις για τις προσπάθειες του Γιώργου να τραβήξει στο Πασόκ, τον Αντώνη επικαλούμενος την παλιά τους φιλία αλλά και την διεύρυνση προς Αριστερά και Δεξιά που επιχειρούσε τότε ο Παπανδρέου.
Μάλιστα η προσέγγιση τότε, του ΠΑΣΟΚ με τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο αναζωπύρωσε τη συζήτηση για το πολιτικό μέλλον του προέδρου της Πολιτικής Άνοιξης Αντώνη Σαμαρά. Η κενή θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας άφηνε πολλά υπονοούμενα. Από το επιτελείο Παπανδρέου επίσης γίνονταν λόγος για «προσωπική φιλία» Παπανδρέου – Σαμαρά που έπρεπε να αξιοποιηθεί. Τελικά, έπειτα από προσωπικές συζητήσεις μεταξύ τους, αποφασίστηκε ότι «είναι εντελώς πρόωρο να μιλήσει κανείς για συνεργασία ή για ένταξή του κ. Σαμαρά στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ»
Τελικά ο Σαμαράς αποφάσισε να συστρατευθεί με τη Νέα Δημοκρατία, ως πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ. Ο Καραμανλής ήρθε σε συνεννόηση και με τον Κ. Μητσοτάκη και με τη Ντόρα Μπακογιάννη, ώστε να καμφθούν οι τυχόν αντιδράσεις τους. Η Ντόρα Μπακογιάννη ως γνωστόν συμφώνησε αμέσως. Μάλιστα η «επιστροφή» τότε Σαμαρά, για «μετεκλογική συνεργασία» ήρθε να καλύψει το επικοινωνιακό κενό στις εντυπώσεις από την προσχώρηση του Μάνου και του Ανδριανόπουλου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Πασόκ. Ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε, λόγω της προεκλογικής περιόδου να ασκήσει κριτική στην κίνηση αυτή του Κ. Καραμανλή για να μην κατηγορηθεί ότι καλλιεργεί κλίμα εσωστρέφειας στο κόμμα.
Τότε με δήλωσή του ο Σαμαράς, "υπενθύμισε" ότι "είχε στηρίξει τη N.Δ. και στις εκλογές του 2000". Λέει ψέμματα, γιατί στις  δημοτικές εκλογές του 2002 είχε στηρίξει κυρίως υποψηφίους του Πασόκ και μάλιστα στην Αθήνα τον υποψήφιο του Πασόκ, Χρήστο Παπουτσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :