Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Και στην κηδεία του αείμνηστου Τζανετάκη, έδειξε το χαρακτήρα του ο Αρχηγαντώνης

Παρά του ότι ο αρχηγός ήρθε εντελώς καθυστερημένα στην κηδεία του αείμνηστου Τζανή Τζανετάκη ουσιαστικά διεκδίκησε τον … επικήδειο. Άρπαξε το μικρόφωνο σαν γνήσιος Αρχηγαντώνης. Καταχώρησε τον πρώην πρωθυπουργό μεταξύ υπέρβασης και γεφυροποιού ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Αν θυμόμαστε καλά η υπέρβαση ήταν σύνθημα της Πολιτικής Άνοιξης, του αποτυχημένου πολιτικού πειράματος του αρχηγού και οι γέφυρες μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς ήταν αποτέλεσμα επίπονης και πολύχρονης προσπάθειας του Κ. Μητσοτάκη και πολλών στελεχών της ΝΔ. Το εκλογικό σύστημα δεν άφηνε και πολλά περιθώρια! Απαιτούσε προσχέδιο και καλά προετοιμασμένη στρατηγική συνεργασιών.
Τώρα αν και σε τέτοιες στιγμές ο αρχηγός δείχνει τις εμπάθειες του και προσπαθεί να ποδηγετήσει τις πραγματικές διαστάσεις της ιστορίας, τότε δικαιώνονται οι φόβοι μας για την στροφή-κατήφορο της ΝΔ αλλά και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι μυστικοσύμβουλοι την εσωκομματική δημοκρατία. Πάνε να γράψουν τη δική τους «αλήθεια» στηριγμένη όχι στα ιστορικά ντοκουμέντα αλλά στις προσωπικές τους επιδιώξεις και με στόχο την «νομή της εσωκομματικής ισχύος»! Ξαφνικά οι σύμβουλοι του προέδρου, απόντες από όλες τις μάχες και αμέτοχοι στην ιστορία της παράταξης, έγιναν τιμητές των πάντων. Κάνουν υπέρβαση με άλμα στο ιστορικό κενό! Ό,τι τους κάτσει! Δεν τους ενδιαφέρει η αυτοκριτική, η ενότητα και η συμπόρευση αλλά η κυριαρχία και η επιβολή δια της πυγμής και της ιστορικής νόθευσης!
Μα μην θυμίσουμε το επεισόδιο μεταξύ Τζανετάκη και Σαμαρά, τότε που ο αρχηγός Αντώνης υπεραμύνονταν του πατριωτισμού του και ο Τζανής ουσιαστικά τον πέταξε έξω υπερασπιζόμενος τον πατριωτισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν περισσεύει από κανένα ο πατριωτισμός και δεν δικαιούται κανένας να επαίρεται ως περισσότερο πατριώτης από τον άλλο. Άιντε!

Δεν υπάρχουν σχόλια :