Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Σφαγή αμνών και ιδεών στις Γραμματείες της ΝΔ

Έχουμε τονίσει ότι ενώ στη σκιώδη κυβέρνηση το σύστημα Σαμαρά έπαιξε το επικοινωνιακό παιχνίδι της κεντροδεξιάς στις γραμματείες που αποτελούν τον κεντρικό διοικητικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας τηρήθηκε σκληρή γραμμή επιλογής από το στρατόπεδο της ΠΟΛΑΝ και το μέτωπο της βαθιάς λαϊκής δεξιάς. Οι υπόλοιποι υποχρεούνται να γίνουν συνοδοιπόροι σε ένα δρόμο δίχως αύριο. Χωρίς δυνατότητες συνεργασιών και πραγματικού ανοίγματος στην ελληνική κοινωνία που χαρακτηρίζεται από κεντρώα και αριστερή κυρίως κουλτούρα.

Στις γραμματείες επελέγησαν άτομα που έχουν αποδείξει στα πάνελ των καναλιών ότι πίνουν νερό στο όνομα του προέδρου Αντώνη. Αποκλείστηκαν εξ’ ολοκλήρου όσοι κράτησαν ουδέτερη στάση ή στήριξαν Ντόρα! Χωρίς προσχήματα και καθυστερήσεις. Έπρεπε να δημιουργηθεί κενό ώστε να εισέλθουν τα μεγαλοστελέχη της Πολιτικής Άνοιξης, οπότε δεν χρειάστηκαν δεύτερες σκέψεις. Αντίθετα οι μηχανισμοί βιάζονταν και πίεζαν για γρήγορες λύσεις. Στελέχη που δεν στήριξαν Σαμαρά είτε εκδιώχθηκαν είτε καταδικάστηκαν σε μια εσωκομματική αεργία, μέσω αποκλεισμών . Δεν συμπεριλαμβάνονται στα σενάρια της καθαρόαιμης λαϊκής δεξιάς.

Στους σημερινούς διορισμούς ανατέθηκε στο Μ. Βολουδάκη η Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών Έρευνας και Καινοτομίας. Εκδιώχτηκε από τη θέση του ο Σταύρος Κοντακτσής, όχι γιατί κρίθηκε αρνητική η πορεία του Σταύρου αλλά έπρεπε κάπου να χώσουν και τον Βολουδάκη. Από τους λίγους υποστηρικτές του προέδρου Αντώνη στην Κρήτη.Όλα τα παιδιά της ΠΟΛΑΝ και της λαϊκής δεξιάς πρέπει κάπου να ... διοριστούν!

Από τις επιλογές του Σαμαρά προκύπτει καθαρά ότι δεν επιδιώκει τη σύνθεση των απόψεων και των τάσεων στο εσωτερικό της ΝΔ. Επιδιώκει τις διώξεις και τις συγκρούσεις. Βολεύει τους δικούς του ανθρώπους και καταργεί στην πράξη την ενότητα και τη συνεργασία. Έπαιξε το παιχνίδι των εντυπώσεων στη σκιώδη κυβέρνηση και διαιρεί το κόμμα στις Γραμματείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :