Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Η FAI πίσω από τις εκρήξεις στην Ρώμη

ROME, ITALY - DECEMBER 23: Carabiniere (Italian Special Police) stand in front of the Swiss Embassy after a parcel bomb exploded this morning on December 23, 2010 in Rome, Italy. A 53-year-old Swiss national seriously injured his hands as he opened the package. (Photo by Franco Origlia/Getty Images)Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στη Ρώμη, μετά τις χθεσινές εκρήξεις που προκάλεσαν δυο τραυματίες, στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στην ιταλική πρωτεύουσα.

Αργά χθες βράδυ, την ευθύνη, για την αποστολή των εκρηκτικών πακέτων, ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (Federazione Anarchica Informale -FAI), επαναστατικός πυρήνας Λάμπρος Φούντας».

Η προκήρυξη, γραμμένη σε υπολογιστή σε μικρό, διπλωμένο χαρτί, είχε ....................... 
.............................
τοποθετηθεί σε κουτί με μέντες, μέσα στο εκρηκτικό πακέτο, που παραδόθηκε στη χιλιανή πρεσβεία. «Είμαστε αποφασισμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, με λόγια και με πράξεις. Να καταστρέψουμε το απολυταρχικό σύστημα» αναφέρει η προκήρυξη.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιλ Τζορνάλε» ο υφυπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αλφρέντο Μαντοβάνο, τονίζει πως «τα δύο κουτιά εστάλησαν από την Ιταλία», ενώ σχετικά με την εμπλοκή ατόμων από την Ελλάδα σημειώνει ότι «αυτές οι ομάδες ανταλλάσσουν πληροφορίες, επικοινωνούν, έχουν δημιουργήσει ένα αρκετά ρευστό δίκτυο».

Σε ό,τι αφορά τους δυο τραυματίες, ο υπάλληλος της ελβετικής πρεσβείας, κατάφερε, τελικά, να αποφύγει τον χειρουργικό ακρωτηριασμό του αριστερού χεριού, χάρη σε μια δύσκολη επέμβαση των ιταλών γιατρών. Ο δε εργαζόμενος της πρεσβείας της Χιλής, έχασε δυο δάκτυλα από την έκρηξη, και κινδυνεύει να πρέπει να αντιμετωπίσει μόνιμο, σοβαρό πρόβλημα στο δεξί του μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :