Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Απίστευτο! Έγγραφα από τον «φάκελο Λάλα» παρουσιάζει ο Θέμος ως «αποκλειστικά» από το WikiLeaks !...!

Στα έγγραφα αυτά είχε πρόσβαση και ο Σαμαράς ως ΥΠΕΞ του Μητσοτάκη. Αποδεικνύεται τώρα ότι τα μάζευε για να τα μοιράσει κάποια στιγμή. Ο Σαμαράς τα έδωσε στον Θέμο. Η συμπαιγνία Σαμαρά – Θέμου σε όλο της το μεγαλείο! Ο Αντώνης δεν διστάζει να παραδώσει τον φάκελο Λάλα. Είναι γνωστό ότι στο Δίκτυο Σαμαρά, πάνω απ’ όλα ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!
Απίστευτο; Και όμως! Θυμάστε τον Λάλα; Εργαζόταν ως υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, συνελήφθη από κάμερα του εσωτερικού κυκλώματος ασφάλειας να αποσπά απόρρητες πληροφορίες, τις οποίες θα προμήθευε, σύμφωνα με ομολογία του, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Το 1993 καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας από ..................
...........................
δικαστήριο της Βιρτζίνιας σε ποινή φυλάκισης 12 ετών, την οποία εξέτισε.
Στην περίπτωση του Λάλα δεν λαμβάνονταν ειδικά μέτρα «προστασίας» στις συναντήσεις του με αξιωματικούς της ΕΥΠ.το λάθος των Ελλήνων αξιωματικών ήταν ότι ζητούσαν από τον Λάλα να τους προσκομίζει όχι μόνο έγγραφα για εθνικά θέματα αλλά και έγγραφα που αφορούσαν τη γνώμη επιτελών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για διάφορους Έλληνες πολιτικούς.

Οι πληροφορίες που αποσπούσε ο Λάλας άρχισαν να μην περνούν από το «φίλτρο» των υπηρεσιών της ΕΥΠ, να μην υπάρχει διαβάθμιση των εγγράφων και να μην παραδίνονται στην πολιτική ηγεσία μέσα από συγκροτημένες διαδικασίες. Άρχισαν να γίνονται παραλήπτες τους διάφορα στελέχη της τότε Κυβέρνησης. Αρκεί να διατηρούσε κάποιος σχέση με στελέχη της ΕΥΠ και γίνονταν πολύ εύκολα παραλήπτης των εγγράφων. Κάποιοι μάλιστα έκαναν συλλογή. Λέγεται χαρακτηριστικά ότι οι «πληροφορίες του Λάλας άρχισαν να μοιράζονται σαν φέιγ βολάν».
Και ήρθε το λάθος. Στις 26 Φεβρουαρίου 1993, η τότε υφυπουργός Εξωτερικών κυρία Βιργινία Τσουδερού ενημέρωσε τον τότε πρέσβη μας στις ΗΠΑ κ. Χρήστο Ζαχαράκη για μια άγνωστη πτυχή του θέματος των Σκοπίων, την οποία γνώριζαν μόνο οι Αμερικανοί. Είχαν συντάξει μάλιστα σχετικό υπεραπόρρητο έγγραφο που είχε σταλεί από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στην Ουάσιγκτον. Πολύ γρήγορα άρχισαν οι έρευνες που επικεντρώθηκαν στον Λάλα μέχρι που συνελήφθη.
Τον «φάκελο Λάλα» με τα έγγραφα από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, που παρέδιδε στους αξιωματικούς της ΕΥΠ, παρέδωσε ο Σαμαράς στο κατάλληλο πρόσωπο! Στον Θέμο! Τόσο εθνικά υπερήφανος είναι!

Δεν υπάρχουν σχόλια :