Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας

Στις εξαιρετικές σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας και τη στενή συνεργασία σε ευρύ φάσμα θεμάτων αναφέρθηκαν ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ και ο Ελληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Κε ντ' Ορσέ.

«Ο τρόπος με τον οποίο σταθήκαμε δίπλα στη φίλη Ελλάδα φαίνεται πως έδωσε ήδη καλά αποτελέσματα, στο .......

....... πρώτο βήμα της διαδικασίας. Η Γαλλία πάντα στάθηκε στο πλευρό των Ελλήνων. Από την αρχή της κρίσης εμείς δηλώσαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να πάρει θέση δίπλα στην Ελλάδα και αυτό, όχι μόνο για να στηρίξει το ενιαίο νόμισμα. Σίγουρα αυτό πήρε λίγο χρόνο, δεν ήταν απλό, αλλά η ιστορία 27 χωρών της Ευρώπης που αποφασίζουν να συνεργαστούν σε θεσμικό και σε φιλικό επίπεδο είναι μια ιστορία από κρίση σε κρίση», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ στους δημοσιογράφους, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Κουσνέρ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικά λόγια στο θάρρος των προσπαθειών που ανέλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και στις γενναίες αποφάσεις των Ελλήνων πολιτών, που, όπως είπε, αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα των κινήσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρούτσας εξέφρασε τη βαθύτατη εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης στο ρόλο που διαδραμάτισε η Γαλλία, «στη στήριξη και την αλληλεγγύη που έδειξε ο γαλλικός λαός και ο πρόεδρος Σαρκοζί προσωπικά», στέλνοντας έτσι, ένα σαφές μήνυμα από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :