Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Βild: Το νέο θαύμα του «Ρεχακλή»!

Θριαμβευτικά ήταν τα σχόλια της Γερμανικής εφημερίδας «Bild» για το νέο κατόρθωμα της Εθνικής μας και του Ότο Ρεχάγκελ.
Οι Γερμανοί αναφέρθηκαν με πολύ κολακευτικά λόγια για τον συμπατριώτη τους Ρεχάγκελ, ενώ «έπλεξαν» το εγκώμιο των διεθνών μας, για το πάθος και τη θέληση που έδειξαν, προκειμένου να βρεθούν στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.
H «Bild», η οποία έχει τη είδηση της πρόκρισης της Εθνικής μας σαν βασικό θέμα στην ιστοσελίδα της αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Ευχαριστούμε και... αντίο, είπαν οι Έλληνες στη φιλοξενία της Ουκρανίας, αφού εκεί κατακτήθηκε η μεγάλη πρόκριση της Εθνικής του Ρεχάγκελ. Οι Έλληνες κατάφεραν και πάλι να εντυπωσιάσουν όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Να κάνουν ένα νέο άθλο. Ο άλλοτε τεχνικός της Βέρντερ Βρέμης κέρδισε με τη... δική του Ελλάδα και και θα δώσει το παρών στο Μουντιάλ, εκεί όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004 έχει να βρεθεί από το 1994. Άλλο ένα θαύμα του Ρεχακλή»!
Οι Γερμανοί έκαναν ειδική μνεία στον σκόρερ του «χρυσού» τέρματος Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ενώ δεν ξέχασαν να αναφερθούν και στους ποδοσφαιριστές που είναι γνωστοί από τη θητεία τους στην Bundesliga: «Ο δεύτερος εθνικός «ήρωας» είναι ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, που σκόραρε από φανταστική μπαλιά του Σαμαρά. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε όμως και ο ...«Κολοσσός» Κυργιάκος, γνωστός από την παρουσία του στην Φρανκφούρτη, ο οποίος ήταν φανταστικός στην άμυνα. Μαζί με τον Ότο πάντως, γιόρτασαν και άλλο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται στην Bundesliga. Πλιάτσικας, Γκέκας και Χαριστέας θα βρίσκονται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής το καλοκαίρι».

Δεν υπάρχουν σχόλια :