Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Επέστρεψε τα βιβλία με 50 χρόνια καθυστέρηση!!!

Έκπληκτη έμεινε μια βιβλιοθηκονόμος ενός σχολείου στο Φοίνιξ των ΗΠΑ, όταν ανοίγοντας ένα δέμα αντίκρισε δύο βιβλία, τα οποία ένας παλιός μαθητής του σχολείου είχε καθυστερήσει να επιστρέψει περίπου 50 χρόνια. Μέσα στο δέμα εκτός από τα βιβλία υπήρχε και μια επιταγή 1.000 δολαρίων για να καλυφθεί το χρηματικό πρόστιμο που είχε προκύψει από την καθυστέρηση.
Σύμφωνα με τη βιβλιοθηκάριο Georgette Bordine τα στοιχεία δανεισμού των 2 βιβλίων δεν υπάρχουν πια έπειτα από τόσα χρόνια καθώς ο ανώνυμος μαθητής τα δανείστηκε το 1959.
Σύμφωνα με τη συνοδευτική επιστολή τα βιβλία είχαν πακεταριστεί κατά λάθος κατά τη διάρκεια μετακόμισης της οικογενείας του μαθητή σε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ και τα 1000 δολάρια αντιστοιχούσαν στο πρόστιμο των 2 σεντς για κάθε μέρα καθυστέρησης, ενώ τα επιπλέον 255 δολάρια ήταν για την περίπτωση που το πρόστιμο είχε αυξηθεί.
Σύμφωνα με τη βιβλιοθηκάριο τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της βιβλιοθήκης, σε βιβλία ενώ τα 2 βιβλία θα επιστρέψουν στο παλιό τους ράφι...

Δεν υπάρχουν σχόλια :