Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Τέρμα η "περίοδος χάριτος" για το ΠΑΣΟΚ. Και πάλι στους δρόμους...

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι έργου και ορισμένου χρόνου, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης για προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ.
Κλειστή είναι αυτήν την ώρα η Πανεπιστημίου, καθώς οι συμβασιούχοι έχουν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια και ετοιμάζονται για την προγραμματισμένη τους πορεία στο υπουργείο Εσωτερικών. Σε λίγη ώρα αναμένεται να κλείσουν η Σταδίου, η Βασ.Σοφίας και η Πειραιώς.
Το Συντονιστικό Συμβασιούχων καταγγέλλει ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης ισοδυναμούν με πραγματικές απολύσεις των περίπου 70.000 συμβασιούχων που εργάζονται σήμερα, καλύπτοντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημόσιου τομέα.
Οι συμβασιούχοι υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αντιμετωπίσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, αλλά να διώξει τους σημερινούς συμβασιούχους.
Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Ζητούν:
- Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
- Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης
- Καμία απόλυση, καμία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των συμβασιούχων.
Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ, με τη συμπαράσταση των δημοσιογράφων της δημόσιας τηλεόρασης, μετά την κήρυξη απεργίας από τις 06:00 την Πέμπτη έως τις 06:00 την Παρασκευή από την ΕΣΗΕΑ, καθώς και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :