Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

«Υπό την προστασία» στελέχους του Σαμαρά η διεφθαρμένη ελέγκτρια-κτηνίατρος στον Έβρο

Όλα τα «καλά παιδιά» έχει μαζέψει στο περιβάλλον του ο Αντώνης. Η υπόθεση έχει πάρει μεγάλες προεκτάσεις. Η κυρία απαιτούσε από παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πριν λίγους μήνες, όταν ακόμα κυβερνούσε η ΝΔ, να «καθαρίσουν» το όνομά της από υποθέσεις διαφθοράς στις οποίες και πάλι ήταν μπλεγμένη. Σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας Voria αναφέρεται:
"Ύστερα από σωρεία καταγγελιών, ελέγκτρια-κτηνίατρος συνελήφθη χθες να δωροδοκείται, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, στο τελωνείο των Κήπων στον Έβρο, για να επιτρέψει τη διέλευση φορτίου αλιευμάτων. Η σύλληψη έγινε μετά από καλά οργανωμένη επιχείρηση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων (Σώμα των αδιάφθορων). Σύμφωνα με μαρτυρίες επιχειρηματιών στο Voria.gr, η συλληφθείσα κτηνίατρος ακολουθούσε συγκεκριμένη εκβιαστική τακτική εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια, απαιτώντας «γρηγορόσημο» από 50 έως 500 ευρώ ανάλογα με το εμπόρευμα. Όποιος δεν συμμορφωνόταν με τις υποδείξεις της, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, εξαιτίας διάφορων προφάσεων που έβρισκε η κτηνίατρος, έβλεπε το φορτίο του με τα αλιεύματα να καθυστερεί χαρακτηριστικά στον έλεγχο, ακόμα και να σαπίζει στα φορτηγά. Αντίθετα, φορτίο με αλιεύματα αποκτούσε άδεια διέλευσης, έστω κι αν αυτά δεν πληρούσαν τα ποιοτικά κριτήρια της Ε.Ε.
Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, πέρα από το κόστος σε χρόνο και χρήμα για τους εμπόρους, το θέμα προκαλεί μεγάλη ανησυχία σχετικά με τους ελέγχους ποιότητας των τροφίμων στους μεθοριακούς σταθμούς. Εκθέτει μάλιστα τη χώρα διεθνώς, αν αναλογιστεί κανείς πως το εν λόγω σημείο είναι η βασική-και μέχρι την ένταξη της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. η μοναδική-πύλη εισόδου τροφίμων από την Ασία στην Ευρώπη".
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, η ελέγκτρια του τελωνείου των Κήπων, που οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο, δρούσε υπό την υψηλή προστασία γνωστού πολιτικού προσώπου της περιοχής, που πρόσκειται στη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :