Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Προετοιμασίες στις ΗΠΑ, για την 9η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Στις ΗΠΑ προετοιμάζουν την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου - 9 χρόνια από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους - εν μέσω θρησκευτικής διαμάχης για το ενδεχόμενο καψίματος του Κορανίου, αλλά και για το χτίσιμο τζαμιού κοντά στο Σημείο Μηδέν (Ground Zero). ..........


Δύο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο Σημείο Μηδέν κρατώντας κεριά, για να υποστηρίξουν την κατασκευή ενός τζαμιού σε μικρή απόσταση από το σημείο, αλλά και να καταγγείλουν όσους αντιτίθενται στην κατασκευή αυτού του ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου, κατηγορώντας τους ότι δαιμονοποιούν τους μουσουλμάνους και παραβιάζουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των Αμερικανών.

Η Σούζαν Λέρνερ, διευθύντρια της οργάνωσης Common Cause που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε: "Είμαστε εδώ για να απορρίψουμε τα στερεότυπα".

Τα θύματα της τρομοκρατική επίθεσης της 11ης Σεπτεμβρίου πρόκειται να τιμηθούν με εκδηλώσεις, και ο Barack Obama ζητά τον σεβασμό των άλλων θρησκευτικών δογμάτων.

Συλλαλητήρια υπέρ και κατά του τζαμιού κοντά στο Ground Zero αναμένεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κάποιες από τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στις επιθέσεις, δεν θεωρούν σωστή την οικοδόμηση ενός τζαμιού τόσο κοντά στο σημείο.

Κατά τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο μέρος, όπου μέχρι πριν από εννέα χρόνια δέσποζαν οι Δίδυμοι Πύργοι, θα διαβαστούν τα ονόματα των θυμάτων της επίθεσης, και την ώρα που επιτέθηκαν στους Δίδυμους Πύργους θα ηχήσουν οι καμπάνες.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις της επετείου ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :