Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ρεπεράζ και τελευταίες πινελιές για το 'νησί'

«Έχουμε γίνει σχεδόν κρητικοί. Είμαστε ακόμη στην Πλάκα της Ελούντας για τα ρεπεράζ του σίριαλ και είναι τόσο φιλόξενοι οι άνθρωποι που δεν θέλουμε να φύγουμε’ είπε σήμερα η Μιρέλα Παπαοικονόμου που υπογράφει τη διασκευή του σεναρίου για τη σειρά το ‘Νησί’ που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Χίσλοπ. ...........................


Η κ.Παπαοικονόμου μιλώντας πριν από λίγο στον ‘Φλας’ είπε ότι είναι συγκλονιστικό το συναίσθημα στην περιοχή και παραδέχτηκε ότι η δική της δουλειά ήταν πιο δύσκολη αυτή τη φορά από άλλες δουλειές που έχει κάνει.
‘Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Είναι σαν κινηματογράφος, ελπίζω να αρέσει πολύ’ είπε η γνωστή σεναριογράφος και επεσήμανε ότι έβαλε το Μέγκα το στοίχημα για την σειρά αυτή σε μια εποχή που είναι δύσκολη οικονομικά…

Το "Νησί" , σε σκηνοθεσία Παπαδουλάκη, η πιο ακριβή ίσως ελληνική σειρά στην ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης και όχι μόνο, έρχεται απο τον Οκτώβρη στους δέκτες μας- υπολογίζεται πως θα φτάσει μέχρι και τα 4.000.000 ευρώ !
«Το Νησί» ξεκινά με το ταξίδι της νεαρής αρχαιολόγου της Αλέξις στην Κρήτη, πατρίδα της μαμάς της και την προσπάθειά της να μάθει για την οικογένειά της. Η διήγηση μιας ντόπιας την γυρίζει πίσω στο 1939 όπου η περιοχή μαστιζόταν από την ασθένεια της λέπρας και οι χανσενικοί εξορίζονταν στη Σπιναλόγκα.
Το βιβλίο περιγράφει ουσιαστικά τον αγώνα των λεπρών της Σπιναλόγκας για επιβίωση και για καλύτερες συνθήκες ζωής και παράλληλα τον αγώνα των κατοίκων της Πλάκας ενάντια στο κοινωνικό στίγμα, που άφηνε η νόσος, όταν χτυπούσε ένα μέλος μιας οικογένειας. Αλλωστε δεν είναι τυχαίο πως ο λεπρός διαγραφόταν αυτόματα από τα μητρώα, σαν να μην έζησε ποτέ και ο γάμος ακυρωνόταν.

Κεντρικοί ήρωες είναι ο προπάππους της Αλέξις, Γιώργης (Στέλιος Μάινας), ο βαρκάρης που μεταφέρει στην Σπιναλόγκα προμήθειες και Χανσενικούς και η Ελένη (Κατερίνα Λέχου) η γυναίκα του δασκάλα στην Πλάκα, που προσβάλλεται από την ασθένεια και μεταφέρεται στο «Νησί» αφήνοντας πίσω της σύζυγο και δύο κόρες, την Αννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και την Μαρία (Γιούλικα Σκαφιδά).

Σημαντικούς ρόλους υποδύονται ακόμη οι: Αλέξανδρος Λογοθέτης, Αιμίλιος Χειλάκης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιάννης Στάνκογλου, Μαρία Πρωτόπαππα, Τάσος Νούσιας, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Αννίτα Κούλη, Νίκος Ορφανός κ.ά. Στον ρόλο του πατέρα της Αλέξις (θα την υποδυθεί επίσης η Ευγενεία Δημητροπούλου), θα δούμε τον σύζυγο της συγγραφέως, Τζον Χίσλοπ, την Φιλαρέτη Κομνηνού για τον ρόλο της μητέρας της Σοφίας που θα εμφανιστεί στο πρώτο και στο τελευταίο επεισόδιο, ενώ τον ρόλο μιας γκουβερνάντας θα ζωντανέψει η ίδια η Βικτόρια Χίσλοπ, ενώ η Μιρέλλα Παπαοικονόμου υποδύεται μια λεπρή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως συνολικά παίρνουν μέρος 120 ηθοποιοί, ενώ θα συμμετάσχουν πάνω από 500 κομπάρσοι, ντόπιοι από την Κρήτη.


 // www.cretalive.gr //

Δεν υπάρχουν σχόλια :