Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία

"Δημοσιοποιώ σήμερα ένα πολιτικό και ιδεολογικό πλαίσιο αρχών για μια δυνατή Νέα Δημοκρατία, μια δυνατή Ελλάδα. Είναι ένα πλαίσιο αρχών συνεπές με την ιδεολογία μας, τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Καλώ κι εσένα να καταθέσεις τις δικές σου θέσεις και να συζητήσουμε το πως θα ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η μάχη για τη ηγεσία είναι καθαρά πολιτική και η βάσ η της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να ξέρει ποιος εγγυάται την προοπτική του κόμματος, και ποιος την περιχαράκωση του.

Αυτό το πλαίσιο αρχών στηρίζεται σε ένα σύνολο αξιών και στόχων τους οποίους θέλουμε και μπορούμε να επιτύχουμε:

* Τη διαφύλαξη της Ελευθερίας και ευημερίας της πατρίδας μας ως πρωταρχική αξία.

* Την καταπολέμηση της διαφθοράς και της αδιαφάνειας, με ανάκτηση του ηθικού μας πλεονεκτήματιος.

* Την προώθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης που θα ενισχύεται από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος. Ένα κράτος που θα ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά θα ενισχύει και το δίχτυ προστασίας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.

* Ένα σύγχρονο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας που βασίζεται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, και που αξιοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις όλων των Ελλήνων, και κυρίως της νέας γενιάς. Ένα μοντέλο που σπάει τον φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του εξωτερικού δανεισμού.

* Την ανάπτυξη του αισθήματος ασφάλειας που πρέπει να νιώθει ο Έλληνας προκειμένου να είναι πραγματικά ελεύθερος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος μας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι η ανάπτυξη μας βιώσιμη με μια ποιότητα ζωής που μας αξίζει."


Δεν υπάρχουν σχόλια :