Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Γκρουέφσκι: "Η Ελλάδα λέει αυτά που θέλουν οι Βρυξέλλες και πράττει αυτά που θέλουν οι πολίτες"

Την εκτίμηση πως σε ορισμένες περιπτώσεις η «Ελλάδα λέει αυτά που θέλουν να ακούσουν οι Βρυξέλλες και πράττει αυτά που οι πολίτες της επιθυμούν να δουν», εξέφρασε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, από την Ιερουσαλήμ, όπου πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη.

Η δήλωση αυτή αποτελεί απάντηση στην προχθεσινή αναφορά που πραγματοποίησε ο... πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με το ζήτημα της ονομασίας. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός παρατήρησε πως για να επιλυθεί το θέμα της ονομασίας θα πρέπει η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ να συναντηθούν στη μέση του δρόμου, τονίζοντας παράλληλα πως η ελληνική πλευρά περιμένει από την ΠΓΔΜ να διανύσει την απόσταση που της αναλογεί.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, χαρακτήρισε ως «καλοπροαίρετη» την πρόθεση του προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, να μεσολαβήσει προκειμένου να συμβάλλει στην επίλυση της ονομασίας, σημειώνοντας πως δεν αποτελεί ούτε τον πρώτο, ούτε τον τελευταίο πολιτικό που επιθυμεί να βοηθήσει.

«Πολλοί μέχρι σήμερα έχουν προσπαθήσει, όμως μόνο κάποιοι εξέφρασαν την επιθυμία τους να βοηθήσουν. Κάθε ένας ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει είναι ευπρόσδεκτος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, σε ομιλία του κατά την ετήσια διάσκεψη των πρέσβεων της Σερβίας στο Βελιγράδι, εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του να μεσολαβήσει προκειμένου να επιλυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας, τονίζοντας πως η Σερβία επιθυμεί να αποτελέσει μέρος μίας λύσης και όχι, όπως στο παρελθόν, μέρος του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :