Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Όταν ο Γιωργάκης μας τάραζε στα «θα»

Πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος Γιώργος έταζε λαγούς με πετραχήλια. Όταν τον ρωτούσαν που θα βρει τα λεφτά, απαντούσε αφοπλιστικά:«Τα λεφτά υπάρχουν»! δεν αισθάνονταν την ανάγκη να προχωρήσει σε περεταίρω διευκρινήσεις. Η ΝΔ κατήγγειλε ότι το Πασόκ ετοιμάζονταν για φοροεπιδρομή και σύσσωμα τα κανάλια του Πασόκ λοιδορούσαν την «ανικανότητα» της προηγούμενης κυβέρνησης! Η κρυφή ατζέντα τελικά είναι γεγονός. Το Πασόκ εξαρχής είχε σκοπό να «τιμωρήσει» τον ελληνικό λαό και η ανευθυνότητα που καταλόγιζε η προηγούμενε κυβέρνηση στον Παπανδρέου, αποδεικνύεται περίτρανα!
Ακόμα και ο Αλμούνια είχε αναγκαστεί να προβεί σε ανύποπτο χρόνο σε δηλώσεις νουθεσίας της επόμενης κυβέρνησης. Οι ειδήσεις των ακοστολόγητων παροχών έκαναν το γύρο της Ευρώπης και είχαν θορυβήσει της Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Ο Λουκάς Παπαδήμος αρνήθηκε θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας γιατί διαφωνούσε ριζικά με την οικονομική πολιτική του προέδρου του Πασόκ.
Ηχεί περίεργα σήμερα η προεκλογική φράση του Παπανδρέου «ξέρω που θέλω να πάω και θα το πάω»! τελικά δεν ήξερε που θα πάει και μας πάει με βάρκα την ελπίδα. Το πρώτο τρίμηνο πέρασε τορπιλίζοντας τις πρώτες 100 μέρες και φτάνοντας σε κάποιο σημείο αυτογνωσίας, αναγνώρισαν επιτέλους τις δυσκολίες της κρίσης. Δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.
Ο Γιώργος είχε πάντα ένα δικό του spoke σκέψης. Χρειάζεται την κατανόησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :