Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Από τους 20 μόνο ένας!

«Μάλλον δυσκολεύει, υπονομεύει σχεδόν, την πορεία διαλόγου, ενότητας και συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, η χθεσινή ανακοίνωση για τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής του νέου Συνεδρίου του κόμματος τον Ιούνιο.
Μονομερείς εισηγήσεις προς τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά από τον οργανωτικό υπεύθυνο Δημήτρη Αβραμόπουλο, οι οποίες χαρακτηρίζονται τελικά από μονομερή αντίληψη δικών μας επιλογών και αποκλεισμού των άλλων.
Από το 20 μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής (η οποία θα πρέπει να διευρυνθεί) συμπεριελήφθησαν στενοί συνεργάτες και υπεύθυνοι τομέων με πολλαπλή απασχόληση ήδη και αφοσιωμένοι στην... εκλογή του ως προέδρου της ΝΔ τον Νοέμβριο, ένα κεφάλαιο που πρέπει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο πλέον.
Πραγματικό σφουγγάρι και όχι μνησικακίες και μικροπαραγοντισμοί ορισμένων.
Από τους τότε υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη παρελήφθη μόνο ένας στους 20, ενώ παραλείφθηκαν ιστορικά και έμπειρα πρόσωπα της παράταξης (από τον Β. Μεϊμαράκη, τον Δ. Σιούφα και άλλους) είτε κοινοβουλευτικά είτε εξωκοινοβουλευτικά. Κι αυτό ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να το επιτρέψει». («Αδέσμευτος Τύπος» Δημ. Ρίζου, σελ. 5, Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010)

Σχόλιο περιοδικού: Με πολλή καλή πίστη απέναντι στη νέα ηγετική ομάδα της Ρηγίλλης αντιμετωπίζει ο «Α.Τ.» την ηθελημένη αυτή «αβλεψία» του προέδρου Αντώνη. Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική... Τα πάντα εντάσσονται και υποτάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας «ανοιξιάτικης» ηγεσίας που θα μπορούσε να συμπυκνωθεί στη φράση: «Ντόρα τέλος»! Ο Αντώνης Σαμαράς επιδιώκει σε οργανωτικό επίπεδο τη διαμόρφωση ενός απολύτως ελεγχόμενου από τον ίδιο μηχανισμού, αδιαφορώντας για τον πολιτικό και τελικά εκλογικό αντίκτυπο του κοντόφθαλμου και ρεβανσιστικού εγχειρήματός του.
Ο μόνος τρόπος για να «συνέλθει» (ίσως…) η «νέα» Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά είναι ένα ισχυρό «σοκ» από τους Νεοδημοκράτες εκείνους που αρνούνται το διχασμό, τους αποκλεισμούς, τις περιχαρακώσεις. Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, όπως έλεγε ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης. Τη διέξοδο δίνει πάντα ο Λαός με την ψήφο του. Αυτή είναι και η μόνη ορατή λύτρωση για την ελληνική Κεντροδεξιά που στενάζει κάτω από τη μικρονοϊκή «μπότα» των Νεοδεξιών Φαντασμάτων του Σφουγγαράκη

Δεν υπάρχουν σχόλια :