Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Εάν τον ...«εκκαθαρίσουν», έχει να συναντήσει πολλούς εχθρούς έξω

Είναι ενδιαφέρον ότι ενώ οι προσλήψεις, εάν και εφόσον γίνουν τελικά, έχουν χρεωθεί στους άμεσους συνεργάτες που έχει φέρει μαζί του ο κος. Αντώνης Σαμαράς, το «πογκρόμ» απομακρύνσεων έχει χρεωθεί εξ ολοκλήρου στον κο. Μενέλαο Δασκαλάκη - όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουμε εμείς τουλάχιστον.
Εάν ισχύει το προηγούμενο, είναι λογικό να διερωτάται κανείς πως είναι δυνατό να αφήνει κάποιος το προνόμιο των προσλήψεων σε άλλους και να αποδέχεται για τον εαυτό του το ρόλο του ανθρώπου που κάνει τη μεταφορικώς αποκαλούμενη … «βρώμικη» δουλειά. Η μοναδική υπόθεση την οποία μπορούμε να κάνουμε, είναι ότι ο κος. Δασκαλάκης ευελπιστεί να... επιβιώσει των αλλαγών που θα επέλθουν λίγο πριν, ή το πιθανότερο, αμέσως μετά το επικείμενο Συνέδριο, παραμένοντας σε κάποιο καίριο πόστο του κομματικού μηχανισμού. Οι πληροφορίες μας πάντως, αναφέρουν ότι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ είναι ήδη … «προγεγραμμένος» και ότι όταν ολοκληρώσει τις εκκαθαρίσεις, μετά θα …«εκκαθαρίσουν» και τον ίδιο.
Ο αντίλογος που λογικά υπάρχει, είναι ότι ακόμη και αν υφίστανται όλα τα προηγούμενα και …«εκκαθαριστεί» και ο ίδιος στο τέλος, ο κος. Δασκαλάκης δε θα έχει το παραμικρό πρόβλημα να βρει μία υψηλή διοικητική θέση στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν ξέρουμε εάν και εφόσον ο κος. Δασκαλάκης είναι δυνατό να επενδύει αποκλειστικά και μόνο στην πείρα που αποκόμισε ως γενικός διευθυντής της ΝΔ, προκειμένου να κάνει καριέρα στον ιδιωτικό τομέα (διότι πριν τον … «ανακαλύψει» ο κος. Κώστας Καραμανλής, λέγεται πως ήταν σχεδόν άγνωστος στον περισσότερο κόσμο, τόσο στο χώρο της πολιτικής, όσο και των επιχειρήσεων), ή καλλιεργείται στο μυαλό του η προσδοκία, ότι θα ήταν ευπρόσδεκτος σε κάποια από τις μπίζνες των ανθρώπων που έδωσαν τα πάντα για να εκλεγεί ο κος. Σαμαράς. Το βέβαιο είναι, ότι ο κος. Δασκαλάκης έχει αποκτήσει με το πέρασμα του χρόνου πολλούς εχθρούς, οι οποίοι, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει περισσότεροι από ποτέ άλλοτε. Δεν αποκλείεται όλους αυτούς, από δω και μπρος, να τους βρίσκει συνεχώς μπροστά του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :